Festivalstilen med de rette accessories

Aspargespesto = lykken

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Jeg elsker asparges, jeg elsker pesto og jeg elsker pasta, så hvad er der egentlig ikke at elske ved den her ret, der består af hjemmelavet aspargespesto og spaghetti. Jeg har fundet opskriften i majudgaven af Mad & Venner, og nej, hvor smagte det altså godt – sidder nu og føler mig meget oppustet og grådig. Jeg halverede opskriften til 2 personer, men fik alligevel en dejlig portion pesto tilovers, som smager rigtig godt på et stykke groft brød eller til endnu en omgang pasta. Jeg brugte næsten dobbelt så mange asparges, som der står i opskriften, da jeg læste den lidt forkert, men det blev den bare meget smagfuld og cremet af. Så det kan også anbefales! Men her kommer altså den oprindelig opskrift.

Opskrift til 4 personer: 500 g asparges. 1 fed hvidløg. 1 dl pinjekerner. 2 dl olivenolie. 3 dl revet parmesan. Saft fra 1 citron. 400 g spaghetti. Ristede pinjekerner og parmesan til pynt. Fremgangsmåde: Skær de nederste cm af aspargesene og kog dem i en stor gryde i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. Blend nu med resten af ingredienserne (ikke spaghettien og pynten selvfølgelig) og smag til med salt. Kog spaghettien og server med pestoen, pinjekerne og parmesan. Ej, hvor er det nemt!

11 kommentarer

 • OKAY en god idé! Asparges er min ynglings-spise i verden og nu har du lige givet mig en åbenbaring! Men ville det ikke være lækkert med noget persille eller noget i den stil også? Nåja, jeg må prøve mig frem – men mange tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har lige lavet pestoen her til aften, og hold da op hvor var den lækker! Mums mums mums! Jeg lavede den dog uden parmesan og citron og med syltede hvidløg i stedet for friske, men det blev den bestemt ikke dårlig af 🙂 Mange tak for opskriften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] at komme igang i køkkenet igen, når køleskabet står gabende tomt. Men takket været søde Pernille, fandt jeg hurtigt ud af, hvad jeg skulle finde på til aftensmad i aften. Hun havde nemlig lavet […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey! Rigtigt cool blog, og lækkert mad. Hvor er det vildt at du lever så sundt!
  Kisses fra Freja fra frillersworld.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak! Men jeg vil nu ikke sige, at jeg det her indlæg er ensbetydende med at jeg laver helt vildt sundt. Men jeg kan godt lide at spise og lave sund mad. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gaaaard, hvor tager du altså bare pæne billeder Pernille!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det godt ud, det skal jeg vist prøve at lave imorgen! Mums 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøøøøj det ser lækkert ud! :O Og vildt nemt, simpelt og billigt!! Elsker asparges så den ret skal jeg helt sikkert prøve af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Virkelig nemt, simpelt og billigt! Og så kan man jo lave en stor portion og gemme resten i køleskabet – det kan i hvert fald holde sig et par uger. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Festivalstilen med de rette accessories