27. januar 2012

Et kig i mit køkken

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

De fleste af jer har sikkert allerede fundet ud af, at jeg er ret glad for at lave mad. Derfor er indretningen og udseendet af mit køkken også næsten ligeså vigtig for mig som resten af min lejlighed. Meget lidt skabsplads (eller også er det bare mig, der har for mange ting) kan dog godt være lidt af en udfordring, men jeg er heldigvis blevet god til at stable ting både indeni og ovenpå skabene. Som I måske også har lagt mærke til, så er jeg stor tiltaler for økologi. Min mor har de seneste år i det omfang det er muligt og rimeligt udelukkende købt økologisk mad, og det har altså i den grad smittet af på mig. Selvfølgelig er det ikke nemt, når man er studerende og har et lille madbudget, men jeg synes det er en vigtig sag at støtte, så jeg prøver så godt jeg kan og har råd til. Især når det kommer til mejeri, grønt og mel- og kornprodukter vægter jeg økologien langt højere end prisen. Hvordan forholder I jer til økologi, og har I måske nogle små sparetips, hvis man gerne vil købe økologisk men ikke har råd til at bruge hele SU’en? Sig forresten til hvis I gerne vil vide, hvor nogle af tingene er fra!

Photobucket

39 kommentarer

 • Jeg forstår endnu ikke helt den der ting med at købe økologiske grøntsager, men ikke økologisk kød.
  Når folk vælger konventionelt kød, samtykker de til grov mishandling af dyrene. Jeg er ganske udmærket klar over at dyrkning af konventionelle grøntsager, nødvendigvis skader miljøet, men konventionelt kød er nu engang endnu mere kostbart i det regnskab. Der er dyr der lider for vores kødforbrug, og jorden lider endnu mere i forstand af dyrkning af foder og majs. Begge de problemer, er problemer vi løser når vi køber økologisk kød og animalske produkter. Jeg ved ikke helt hvorfor det er blevet sådan, at folk synes at økogrøntsager er vigtigere.. Se eventuelt filmen “Earthlings” der er gratis tilgængelig(søg på google) eller Food Inc. som handler om vores produktion af majs og dets anvendelse. En øjenåbner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for din kommentar. Jeg synes bestemt ikke, at økologisk grøntsager er vigtigere, har jeg udtrykt det? Men nu er det bare sådan, at økologisk kød er meget dyrere end konventionelt kød (især i forhold til prisforskellen på økologisk grønt og konventionelt grønt), så fra min side af, er det udelukkende grundet økonomi. Nu vælger jeg også altid økologi når det kommer til mejeri, og det er bestemt pga. af dyrevelfærden, så nej, jeg er ikke ligeglad eller uvidende, der er bare en ret vigtig faktor – nemlig økonomi – der spiller ind. Desuden er økologisk kød ikke særlig tilgængeligt. I Netto, hvor jeg gør de fleste af mine indkøb, er økologisk kød minimalt på grænsen til ikke-eksisterende. Kvickly, hvor jeg også ofte handler, er den eneste butik, jeg kender, som har et egentlig udvalg af økologisk kød, men igen er det altså stadig et begrænset (og dyrt) udvalg. Hvis man har råd, så vil jeg da på det groveste opfordre til at man køber økologisk kød (det gør min mor da fx, men hun har jo også en solid “voksenindkomst”), men det er bare ikke alle, der har muligheden for det. Og da grøntsager jo er billigere end kød, så er det nok den væsentligste årsag til, at flere køber øko grøntsager end øko kød. Jeg tror ikke, at det er fordi, at folk mener øko grøntsager er vigtigere end øko kød. Ofte er det bare pungen der trykker i stedet for samvittigheden, når folk står i supermarkedet. Og så igen – økologisk kød er altså ikke særlig tilgængeligt i de danske supermarkeder. Det er jo svært at købe noget, der ikke er der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Og lad mig understrege, at jeg synes det er fedt, at du tager det her emne op! For ja, øko kød burde være en større del af det danske forbrug, men der er bare et par vigtige faktorer, som jeg har skrevet i min kommentar, der spiller ind udover at det er bedre kød end konventionelt kød. Så det er altså ikke for at kritisere din holdning, jeg er helt enig i, at øko kød er bedre end konventionelt kød. Jeg mener bare, at det er lidt mere kompleks end det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Økologi my ass! Jeg går også efter økologi mht. grøntsager og burhøns, men hvis vi skal leve 100% økologisk, samtidigt med at vi tænker på dyrevelfærd og arbejdere i Bangladesh, så vil du få noget af et chok når du ser hvordan det tøj du går med er fremstillet af børn der står i syrebade til knæene, den medicin og de vitaminer du tager er baseret på forsøg med dyr, det samme er din makeup og skønhedsprodukter, også selvom der står noget andet på deres hjemmeside eller deklaration. Din computer er sikkert også lavet af underbetalte børnearbejdere. Min pointe er, at vi selvfølgelig skal gøre hvad vi kan, indenfor vores økonomiske rådighed osv. Men al ekstremisme er ignorance, og vi kan aldrig garantere noget som helst, så ingen kan kalde sig hellig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Haha! Helt enig! Ingen kan kalde sig hellig. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • simone moos

  Hejsa

  Jeg så lige dit indlæg om økologi ! og jeg vil godt give dig et kanon råd !

  Både min mor og jeg er stor fan af økologi og ernærings eksperter som min mor og jeg har fået meget glæde af kan du finde et link her på min blog http://simonemoos.blogspot.com/2011/09/ernringseksperter-min-mor-og-jeg-lser.html jeg er desværre gået lidt i stå med min blog da jeg er flyttede i lejlighed og der en hel masse der skal igang !

  Nå tilbage til rådet hehe ! jeg er også en pige der er på su lige som mange af de andre og jeg gør det at jeg “hamster” HELT VILDT hvis der er billig økologi så jeg har et godt lager af eksempelvis frostende bær eller øko pignuat butter eller hvad ( netto rema1000 fakta osv nu lige har på tilbud )

  Jeg handler næsten kun når der er gode tilbud ! og går gerne ind i 5 -6 butikker for at spare 20 kr ! det belønner sig i sidste ende 🙂

  så har du til lang tid og du spare en masse penge i sidste ende 🙂

  Undskyld det er så rodet mit indlæg men kan ikke lave komma eller punktum haha da jeg har været en klods at smide vand i mit tastatur -_-

  Hilsen Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Mit sparetip nr 1 er at undgå at købe øko, hæh. Dog er Nettos flåede tomater vist øko, og de koster ingenting.

  Nej, det eneste øko jeg køber er kylling, æg og mælk. Tanken om økologisk mel giver mig the creeps, har bare alt for tit fundet mere eller mindre døde dyr…FØJ. Og så er det jo ikke fordi melet lider ligesom de stakkels industri-kyllinger. Og jo, jeg kan godt smage forskel.

  Hvis jeg spiste gris, spiste jeg også øko. Men jeg synes virkelig at gris smager vammelt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har faktisk aldrig haft dårlige erfaringer med økologisk mel (tværtimod synes jeg kvaliteten er meget bedre). Men nej, selvfølgelig lider melet ikke, men det gør miljøet jo til gengæld ved konventionel landbrug, hvilket for mig er mere end nok begrundelse til at vælge økologisk mel og grønt for den sags skyld. Vi bliver sgu nødt til at passe på vores jord (ej, hvor lyder jeg hellig). 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Nu er det ikke for at nitpicke, men økologisk landbrug udleder UFATTELIGT meget nitrat til grundvandet og er på ingen måde skånsomt for miljøet som alle åbenbart tror. Jo da, der er ingen pesticider, men nitrat er lige så giftigt og skadeligt i grundvandet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for din kommentar, det var jeg nemlig ikke klar over. Men ifølge denne artikel udvasker økologi nu stadig mindre nitrat end konventionelt landbrug, så derfor er økologi vel stadig mere skånsomt mod miljøet?
   http://www.okologi.dk/baeredygtigt-forbrug/hvorfor-oekologi/natur-og-miljoe/oekologi-passer-paa-grundvandet.aspx

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nå der er godt nok mange der allerede har sagt det sammen, men jeg ville også lige sige “go øko!!” 😀
  Hvis man vil kan man jo sagtens for det til at hænge sammen. Som sagt køber man en masse unødvendige ting, som fx slik eller fastfood hvis man er ude. Hvis man køber lidt mindre af det kan man jo sagtens købe øko-varer. Jeg i hvert fald man burde købe øko når det gælder mejeri-produkter, kød, æg osv. Og personligt synes jeg også at de fleste grøntsager er lækrere når de er øko.
  Godt indlæg! Det er altid godt lige at tænke sig om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for din kommentar! Lidt sjovt at det stort set er de samme ting, som folk køber økologisk. Og ja, de fleste grøntsager ser altså en del mere lækre ud, når de er økologiske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har, som så mange andre, ikke råd til at købe 100% økologisk. Derfor vælger jeg at købe økologisk hvad angår mejeriprodukter, kød og æg, da jeg synes dyrene på de konventionelle gårde lever under virkelig forfærdelige forhold. Jeg er en stor dyreelsker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Helt enig. Så når man tænker over det får man egentlig rigtig meget for pengene i form af bedre dyrevelfærd ved at vælge økologisk. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville selv elsker at købe alt økologisk, men er selv på SU, og har derfor ikke råd.. Jeg har Iphone og har alle handle-app/tilbudsaviser, hvor jg altid kan lure om der er bud på øko..

  /C

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg plejer også at kigge i tilbudsaviserne, bare på nettet. Synes dog det er lidt svært at planlægge sine køb efter tilbud, når man kun skal lave mad til en. Det er i hvert fald sjældent, at jeg går målrettet efter mere end et eller to tilbud..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg handler også primært økologisk, da jeg føler, at det er det forsvarlige og lækre valg. Hvis man opprioriterer lækker mad, og evt. dropper slikket, så bliver prisen jo den samme 🙂 hvis ikke billigere. (Desuden er jeg ovo-lacto (og en sjælden gang pesco) vegetar, så der sparer jeg udgiften til kødet.)
  Jeg køber nogle få specialvarer i Kvickly og helsekosten (min lokale føtex har ikke helt fanget det der med økologi…) og resten synes jeg egentligt sagtens, at jeg kan købe i de små discount-supermarkeder.
  Jeg kommer fra et hjem, hvor der altid er blevet handlet udfra, hvad der var billigst, og sjældent var det de sunde varer, der kom på bordet. Jeg flyttede imidlertid hjemmefra for snart seks år siden, og siden da har både min interesse for kost og fødevarer udviklet sig støt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det har du ret i! Men ja, discountbutikker gør det faktisk helt udemærket vil jeg også sige. Den kvickly der ligger her i Herning har også en kæææmpe økologiafdeling. Elsker at gå rundt og kigge. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • signe

  Fine billeder! Hvor er håndsæbedispenseren fra??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nina

  hvor er dine fine gryder fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   De er alle sammen fra Scanpan, købt som en stor pakke engang på tlbud i Bilka. Rigtig gode til prisen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hellere mindre, men godt, og at have samvittigheden iorden. Netto er også billig! 🙂

  http://www.mypassionsforfashion.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige præcis. Netto er også min favorit når det kommer til billig økomad. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor er din “knivholder” fra, den er virkelig flot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak, er også rigtig glad for den. Den er købt i Imerco til 100 kr. var det vist.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, det er nogle hyggelige billeder 🙂

  Jeg er også all in på økologi – og det er mine forældres skyld! Specielt med frugt, grønt og mejeriprodukter. Well.. Vel egentlig også alt muligt andet, nu jeg tænker over det. Jeg kan ikke lide tanken om sprøjtegifte i eller på min mad, så jeg vil altså hellere have lidt mindre mad, men så vide at det er i orden! På mange ting er prisforskellen heller ikke særlig stor – jeg giver 1,- mere for min økomælk i Rema end jeg ville give for ikke-øko. Det er da lige til at leve med, selv på SU ;).

  Synes faktisk at Rema er helt ok i forhold til relativt billig økologi. Jeg tjekker ofte min tilbuds-app før jeg køber ind – er det fx kartofler, der er på tilbud – jamen så er det det vi spiser. Er det ris, jamen så er det det. Kort sagt, planlæg lidt af måltidet efter hvad der er på tilbud :b ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine

   Hej Nana, har du nogle gode ideer som er gode at have – synes faktisk det lyder som en god ide med sådan nogle tilbudsapps så man lige kan se hvor man kan handle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har det på helt samme måde. Og det lyder som en rigtig god og sund måde at handle på. Det er bare sjældent jeg lige synes det, der er på tilbud, er det jeg vil have at spise. 😀 Og ja, du har helt ret i, at ved mange ting er der faktisk ikke den store forskel. Det gælder bare om lige at kigge efter.

   Til Mine – Jeg har faktisk lige downloadet sådan en tilbudsapp, hvor du kan søge efter specifikke varer og også afstand i forhold til hvor du bor. Den hedder eTilbudsavis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Kjølhede

  Nu bor jeg godt nok hjemme, men mine forældre køber også meget økologisk mad, og den dag jeg flytter hjemmefra, havde jeg også tænkt mig at prøve at prioritere det økologiske 🙂

  Har også et andet spørgsmål, for vil høre hvor god din KitchenAid blender er? for overvejer at invistere i en, hvis den er god, så jeg ikke behøver at tænke på en blender, den dag jeg flytter hjemmefra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det lyder som en rigtig god idé. Jeg er i hvert fald rigtig glad for den. Den jeg har er en lidt ældre model, hvorfor jeg også fik den på tilbud, og så vidt jeg ved er de nyere med endnu flere kræfter, så de er bestemt ikke blevet dårligere. Og ja, de er sgu gode, de KitchenAid blendere. Og så er de jo også ret flotte. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  Ihh hvor er det nogle skønne billeder 🙂 Jeg bliver altid så glad når du kommer med sådan nogle fine indlæg, derfor elsker jeg at følge din blog.

  Jeg er ligesom dig stor tilhænger af mad/boligblade, boligindretning og generelt at lave mad, så derfor går jeg også meget op i at have dejligt køkkenudstyr 🙂 Flytter snart hjemmefra og har allerede samlet en masse ting sammen 🙂 (selvom mange af mine venner synes jeg er stiktosset)

  Mht. økologi går jeg også meget op i det. Kommer fra et hjem hvor alting ikke har været økologisk, men hvor der virkelig er blevet vægtet kvalitet frem for kvantitet mht. kød og sådan, så derfor er en del af tingende stadig øko varer.

  Jeg synes selv det er en vigtig og god sag at støtte, og selvom jeg selv snart skal leve af min SU når jeg flytter, så er der stadig en del ting jeg vil købe økologisk. Bl.a. kunne jeg ikke drømme om at købe ikke-øko mælk da dyrevelfærd også betyder meget for mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   TUSIND TAK, det er jeg rigtig glad for at høre! 🙂

   Hehe. Jeg gjorde præcis det samme, så du skal slet ikke føle dig tosset. Tror faktisk slet ikke at jeg brugte penge på køkkenting, da jeg flyttede hjemmefra, fordi jeg allerede havde samlet det hele. Det var virkelig lækkert, for så var der jo flere penge at bruge på møbler.

   Og super fedt at høre at så mange andre unge også går op i økologisk mad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg køber stort set alt økologisk faktisk. Aarhus midtby er et nice sted for økovarer, men mit madbudget kan dog ikke så godt lide det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hehe. Uh, ja det kunne jeg forestille mig! Jeg tror også jeg ville bruge slemt mange penge, hvis jeg boede tæt på den økobutik i Klostergade..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • cecilie

  Sikke nogle fine snapshots. Hvor er den lille pakke med monin sirupper fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Den er købt i The Bagel Co. på Aarhus hovedbanegård. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ikke vokset op med økologiske madvarer, men efter jeg er flyttet hjemmefra (host… for snart 4 år siden) og fik en kæreste som gik meget op i økologiske madvarer, er jeg begyndt at overveje hvad jeg putter i min indkøbskurv. Selv efter kæresten og jeg gik fra hinanden hang vanen, om at stoppe øko. madvarer i kurven, ligesom ved. Jeg er, ligesom du, hæmmet af SU’en og dermed et stramt madbudget, dog er der ting jeg ALTID køber økologisk – grøntsager og æg. Ellers køber jeg kun økologisk hvis det er på tilbud.

  Mvh. Michelle-Marie
  asinmichelle-marie.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for din kommentar! Fedt at høre andres holdning til økologi. Og ret sjovt at din eks-kæreste har ændret dine indkøbsvaner så meget. Men kun til det positive, vil jeg jo sige. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

27. januar 2012