H&M, I want you so bad

Dahl med pandebrød

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Jeg prøver at holde madbudgettet på et minimum denne måned, så det var virkelig en fornøjelse kun at have brugt 10 kr. på dette måltid – og så var der endda til to dage! Det kræver selvfølgelig at man har de fleste af ingredienserne allerede, men hvis man har et nogenlunde udvalg af basisvarer burde det være en smal sag. Selve retten er lidt omstændig, da dejen til pandebrød skal hæve en time, og selve gryderetten skal simre en time, men hvis man planlægger det lidt, så er det altså en dejlig ret til en hverdag. Og har man ikke tid, kan købte naanbrød også sagtens bruges. Og ja, det er de famøse pandebrød, som Sofie (og sidenhen Lasse) har introduceret os for, men de er altså også ret gode. Jeg var dog så smart at købe tykmælk i stedet for ymer (det er straffen for at tro, at man kan huske to ting uden en huskeseddel), og selvom de stadig blev gode, så får I lige den originale opskrift. Opskriften på Dahl har jeg forresten fra Tøsekogebogen.

Ingredienser til dahl (rigeligt til 2 personer):
4 hvidløgsfed. 25 g frisk ingefær. 2 spsk smagsneutral olie, fx vindruekerneolie. 3 spsk karry. 1/2 spsk stødt spidskommen. 1/2 spsk stødt koriander. 1 nip cayennepeber. 4 dl kogende vand. 1 grøntsagsbouillonterning. 200 g linser (gule, røde eller grønne – grønne puy linser kan anbefales, hvis man ikke er vild med at det bliver for udkogt). 3 laurbærblade. 1 dåse flåede, hakkede tomater. evt. salt.

Fremgangsmåde:
1. Gør de tørrede krydderrier klar, pil og pres hvidløgene, skræl ingefæren og riv den fint på et råkostjern.
2. Varm olien i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i 1 minut.
3. Kom de tørrede krydderier i og svits i 1 minut under omrøring. Hæld vand på og opløs bouillonterningen i vandet, når det koger.
4. Skyl linserne i en sigte og lad dem dryppe af. Hæld linserne i gryden sammen med laurbærbladene og de flåede tomater. Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 1 time. Rør jævnligt i gryden. Konsistensen bliver ret fast, som en grød, men mere vand kan tilsættes, hvis man ønsker en mere flydende dahl. Smag evt. til med salt.

Ingredienser (pandebrød – 8 stk):
1 dl lunkent vand. 1 dl ymer. 25 g gær. 1 spsk flydende honning. 2 spsk olie. 1 tsk salt. ca. 400 g hvedemel. Olie til pensling.

Fremgangsmåde:
1. Bland vand og ymer og rør gæren ud deri.
2. Tilsæt olie, honning, salt og til sidst mel lidt efter lidt eller indtil dejen er fast og rør godt rundt. Ælt til sidst dejen. Jeg brugte en del mindre mel end i opskriften, men måske det har noget at gøre med, at jeg brugte tykmælk.
3. Læg dejen i en skål med klæde over, og lad den hæve i 1 time.
4. Del dejen i 8 lige store stykker, og rul hvert stykke fladt (ca. 1/2 cm i tykkelsen).
5. Pensl brødene med lidt olie på den ene side, og steg dem på en varm pande indtil de tager farve. Inden brødene vendes penslen de også på den anden side. Jeg lavede pandebrødene mens dahlretten stod og simrede, så da den var færdig, havde jeg dejlig lune nybagte brød til. Det var dælme godt!

Photobucket
   

23 kommentarer

  • Dejligt med en opskrift vi vegetare også kan bruge (: Det ser virkelig lækkert ud.

    http://www.joethinkstwice.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm ser let og nemt ud… Åh er I Hong Kong, og her laver man ikke rigtig mad hjemme… Køkkenerne er for små og restauranterne er for billige.

    Savner rent faktisk at lave mad…

    Jeg følger din gode blog 🙂

    Men til gengæld for jeg rigtig god mad, endda fra billige Michellin-anbefalede-restauranter…

    http://rejsentilhongkong.dk/den-billigste-michelin-restaurant-i-verdenen-tim-ho-wan/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm hvor ser det lækkert ud! Og så til 10 kroner Det er næsten ikke til at fatte…. Dahl er det fra Nepal?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Nej vel? Jeg mener det er indisk, men det kan da sagtens ske at andre lande har deres versioner også.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    dette så jo bare kjempegodt ut! meeen, som norsk skjønner jeg ikke helt hva ymer er? haha.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Hehe! Godt spørgsmål. Ved ikke hvad det hedder på norsk og om I overhovedet har det. Men det er et syrnet mælkeprodukt. Sådan lidt yoghurt agtigt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser lækkert ud og dejligt hvis man er lidt træt af kød.

    http://kukkuk.me

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Det er nemlig en rigtig god erstatning for en kødret. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uhmm…lavede retten idag- det var en stor succes. Jeg plejer at lave den med bukkehornsblade, koriander & hvidløg-men den her er ligeså god. Og brødene har jeg aldrig lavet før ( jeg har forsøgt at lave chapati før og det gik ikke så godt) Men de her pandebrød blev super gode. haps-tak for en god opskrift : )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmmh! Det ser da bare lækkert ud 🙂
    Det skal da prøves en dag, ellers lækre opskrifter du blogget om.

    //Nanna H.

    http://www.blogbyhau.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ti kroner?!? Det er jo sindssygt! Retten skal afprøves, det ser virkelig lækkert ud 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Ja, det er ret vildt, hvor billig og lækker mad man kan lave, hvis bare man bruger, hvad man har. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Elsker dine madindlæg – de er så inspirerende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg sad med en komplet mangel på inspiration til min aftensmad, med det her indlæg har simpelthen reddet min aften! Damn, det ser lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Ej, hvor er det godt at høre. Håber det blev godt. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • mmmh det ser lækkert ud , får helt lyst til at gå i køkkenet nu 😉

    / blackstampss.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er så fedt du også blogger om den mad du laver!

    /M

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Mange tak! Er også super glad for den positive respons der kommer. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • stinne øj

    Mange tak for tippet – glæder mig til at prøve det! Det viser sig at jeg har alle ingredienser undtagen linser og laurbærblade. Så kan man da tale om billig mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Det må man nok sige. Så er det jo bare med at komme i sving. 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H&M, I want you so bad