New York buys: Urban Outfitters

Første dag på kur

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Egentlig er jeg ikke så vild med at bruge ordet kur. Ordet får ofte de fleste til at tænke på drastige vægttab og udsultende diæter, og det er altså ikke det, der er tilfældet. Så jeg tror i stedet for, at jeg vil kalde det for kostplan. En kostplan som jeg vil følge til punkt og prikke de næste tre uger. Sagen er nemlig den, at jeg siden sommeren har taget 5 kg på. 5 kg som mange andre nok ikke har lagt mærke til, men 5 kg der irriterer mig hver evig eneste gang, jeg kigger mig selv i spejlet. Jeg vil have den krop tilbage, som jeg havde her (og kuløren også, tak), og nu skal det altså være. Jeg har ikke tålmodighed til langsomme fremskridt, så nu klemmer jeg ballerne sammen og tager tre superslanke uger lige nu og her. Kostplanen er fra et gammelt blad kaldet Slank, som vist ikke længere eksisterer, og består af fire måltider om dagen – morgenmad, frokost, mellemmåltid og aftensmad – og det her var så, hvad jeg fik at spise i går (og det skal lige siges, at der gemmer sig et stykke rugbrød under salatbladet på første billede). Ifølge kostplanen vil man tabe sig mindst et kg om ugen og op til 5 kg på tre uger. Når de tre uger er gået, har jeg forhåbentlig tabt mig en del af kiloerne, og så vil jeg i større eller mindre grad stadig bruge opskrifterne fra kostplanen, så jeg kan holde vægten i fremtiden. Og nu er det ikke fordi, at der skal gå helt slankeblog i den, men at lave det her indlæg giver mig forhåbentlig lige sparket bagi til at gennemføre kostplanen, og så kunne det også være lidt sjovt, at høre jeres holdning til det “at gå på kur”. Jeg synes ofte, at der er en lidt udskældt holdning til at tabe sig, med mindre man er svært overvægtig, men sagen er jo den, at man som normalvægtig sagtens kan være utilfreds med sin krop. Jeg er godt klar over, at jeg ikke vejer for meget, men selv hvis jeg taber mig 5 kg vil jeg stadig være normalvægtig – faktisk skal jeg tabe mig 10 kg før min BMI er undervægtig. Og nu skal det hele heller ikke handle om kg, men er jeg den eneste, der nærmest føler lidt skam over at ville tabe sig, når man er normalvægtig? Det vigtigste er vel, at man er selv er tilfreds med sin krop. Og hvis man er utilfreds, hvorfor så ikke ændre det? Så længe det ikke er sygeligt, selvfølgelig. Hvad synes I?

UPDATE: Så har jeg taget billeder af bladet med kostplanen og alle opskrifterne. Find uge 1 her, uge 2 her og uge 3 her. Og held og lykke hvis I joiner. 😉

Photobucket

83 kommentarer

 • ..

  Hej, jeg har selv taget 7 kg på siden sommer, jeg er en “lille pige” og ønsker at tabe mig for at komme tilbage til den form jeg havde dengang, (jeg er gået fra 52,5 kg til 59,3kg) jeg er på ingen måde tyk endnu, men jeg er tykkere, og min vægt stiger hver gang jeg vejer mig. Jeg ønsker ikke at gå på kur, men at stoppe med den overspisning som er blevet en dårlig vane (og grunden til de ekstra kg) jeg får det direkte skidt af tungt mad og tilsætningstoffer og specielt sukker!

  Veninder (og specielt deres forældre når man er på besøg til middag) er meget efter mig, og det sårer mig dybt, at de gør nar af mig, og presser mig til at spise mere end min mave kan rumme…

  Det er helt bestemt et tabu at tabe sig når man er naturligt slank, og man skal holde meget lav profil når man siger pænt nej tak til et stykke kage, også selv om man bare ikke har lyst til kage, det er ikke okay!! det er super ubehageligt og håber min lange kommentar giver stof til eftertanke for de kritiske omkring dette emne…

  tak for en god blog, og held og lykke med kostplanen!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  God indsats! 🙂 Jeg er normalvægtig (har holdt vægten siden maj 2009) Vil dog gerne tabe mig 5-6-7 kg, så spiser jeg næsten ikke brød (undtagen lidt rugbrød/knækbrød), pasta, kartofler og kun lidt brune ris. Spiser du så ikke slik, is, kage osv., når du er på “kur”? Jeg holder mig så meget fra søde sager i hverdagen, men spiser lidt i weekenden f.eks. 100 g. af mit yndlings slik. Hvad gør du? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det lyder også som en sund kost. Lige de her tre uger vil jeg ikke spise slik eller andre søder sager for simpelthen at tabe så meget som muligt. Men når jeg engang er færdig med kostplanen vil jeg dog nok begynde at spise slik igen – det er der nok faktisk ingen tvivl om, at jeg vil. Men dog i et begrænset omfang, som du fx gør. Når resten af ens kost er sund, så gør lidt slik jo ikke nogen skade. Alt med nåde. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • c

  Jo jeg er enig, man skal ikke skamme sig for at ville tabe sig når man er normalvægtigt, men ja, man må da gerne ændre hvis det ikke er sygeligt, for det med at være tilfreds med sin krop – sig det til en anorektiker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Den kommentar var en smule tvetydig, jeg forstod den i hvert fald ikke helt. Kan du uddybe hvad du mener?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Virkelig fedt update! Er selv igang med 5 kg! Håber at du bliver ved med at update omkring, hvordan de 3 uger går 🙂 Det er spændende at se hvordan det kommer til at gå dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak! Og det kan du tro. Der kommer en ugentlig update, og nok også en senere update for ligesom at fortælle hvordan det er gået efter kostplanen. Jeg er også ret spændt, haha. Og held og lykke til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud 🙂
  Held og lykke med kuren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise N

  Jeg er selv lige begyndt på kur i går.
  Ligesom dig skal jeg tabe mig omkring 5 kg – Jeg tænkte på om du måske vil sende noget af denne kostplan du skriver om til mig, eller lave et indlæg om det?
  Mange gange held og lykke med din kur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Louise. Jeg har linket til kostplanen nederst i indlægget. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mm hvor lækkert 🙂 Min veninde og jeg har lige startet vores egen blog, så kig endelig forbi http://liseogtine.wordpress.com/
  Ha en god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes det er helt ok – har selv smidt 13 kg siden marts sidste år, og jeg var normalvægtig. Ville bare gerne have min gamle krop tilbage efter 5 år med stress, sovs og kartofler 🙂

  Go for it – selv er jeg tilhænger af proteinkost pga glutenallergi, og der rasler kiloene altså af.

  /Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tillykke med det, det er virkelig fedt at høre om så mange, der har klaret at ændre deres livsstil.
   En proteinkost vil jeg dog aldrig kunne leve af, selvom jeg godt har hørt, at det er den nemmeste vej til mindre kg. Men jeg er simpelthen bare for brødglad. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det vil jeg også give dig ret i. Jeg har tabt mig ca. 16 kilo sidste år (jeg trængte virkelig til det, havde taget alle kiloene på over 2 år og havde i forvej et par ekstra kilo på sidebenene). Nu er jeg normalvægtig, men vil stadig gerne tabe mig en 3-5 kilo, da jeg synes jeg har en lidt for glad delle på maven og lidt for store lår. Da jeg nævnte det over for nogle veninder her forleden blev de nærmest sure på mig og kunne slet ikke forstå det. På trods af at flere af dem selv er utilfredse med deres meget normale kroppe og vægt. Så jeg kan heller ikke forstå hvorfor det skal være sådan et tabu, så længe man gør det på en sund måde er det vel ens egen sag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg er helt enig. Det er jo heller ikke kun noget med at ville tabe sig et par kg, i mine øjne er det ligeså meget det, at man bare gerne vil have en sundere krop – hvilket ofte betyder at der måske skal af med lidt mavefedt, og det kan jeg altså ikke se noget galt i. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så længe man har et fornuftigt og som du sagde “ikke sygeligt” syn på det med at tabe sig – så synes jeg ikke der er noget galt med det. Selvfølgelig er det vigtigt at være glad for ens krop 🙂

  Jeg tror jeg joiner “kuren” næste uge, den virker lidt mere menneskelig end andre kurer 🙂

  //Caroline Nordholt
  http://carolinenordholt.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hehe. Det synes jeg bestemt også, at den er. Og bortset fra at man skal lave mad flere gange på en dag (= en masse opvask), så er retterne forholdsvis hurtige at lave.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes selv man skal bestemme over sin krop, så længe det ikke er ud i det ekstreme. Og hvad du fremlægger her, er jo rigtig mad, lavet af ordentlige råvarer – så der er vidst ikke noget at pege fingre af 🙂
  Jeg kæmper også lidt med vægten. For mig virker de slankekure med faste kostplaner ikke rigtigt! Jeg er en smule kræsen, og oveni det, har jeg altid tendens til at ville have alt det jeg ikke “må” 🙂 Så for mig er der ingen regler, men alt med måde – og så sørger jeg for at få trænet så meget som muligt.
  Det handler vidst bare om at finde ud af, hvad der virker bedst for sig selv, og så holde sig til det!
  Held og lykke i hvert fald. Det klarer du sagtens.

  PS. Pølsegullasch er et sjovt ord 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Nej, det synes jeg nemlig heller ikke. Og ja, det er jo helt forskelligt hvad der fungerer for folk. Jeg kan sådan set rigtig godt lide sund mad og mange grøntsager, jeg har bare lidt manglet inspirationen og motivationen til rigtig at gå all in. Så i forhold til det, fungerer den her kostplan altså rigtig godt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, det er en ærlig sag, hvis man ønsker at tabe sig. Bare det ikke når til ekstremerne. Din “kur”/kostplan ser nu meget fornuftig ud – gode sammensætninger og varieret, ikke mindst.
  Jeg har selv tabt 3 kg på halvanden måned, blot ved at skære ned på det usunde og skrue op for det grønne og sunde. Dog stadig, så det er sjovt at leve, dvs. 80/20. Hvis motivationen er der, så lykkes det også ofte.
  Mange gange held og lykke med det 🙂

  http://acherrygirlindeed.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak, det lyder også som en rigtig fornuftig løsning. Og foreløbig er jeg faktisk også meget begejstret for den her mad. Jeg bliver mæt som jeg skal, det er kun sukkertrangen, der er begyndt at trykke lidt. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  Jeg synes virkelig det er fedt at du står frem på den måde 🙂 jeg har lancie om to uger så derfor er jeg også gået på ekstrem fit kur 🙂

  Jeg er også normalvægtig men har stadig 6 kg som irriterer mig dagligt så derfor er jeg helt enig med dig i at selvfølgelig er det fint at gå på kur. Men nøj hvor er langsomme processer dog kedelige, efter at Line Sofie (mi confession) tabte sig 7,5 kg på 1 måned vha. nupo har jeg valgt at prøve det dog kombineret med alm sund mad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine

   Men du ser altså hammer godt ud no matter what 🙂 har faktisk gemt det sommerbillede du linkede i Iphoto fordi jeg virkelig elsker tøjkombinationen med nederdelen og toppen 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak, det var sødt af dig at skrive. 🙂
   Og ja, det har du ret i. Pulverkure og sådan noget er jeg dog ikke så meget for, da jeg mener “rigtig” mad er sundere og også den bedste vej til en sundere livsstil bagefter. Men det er jo forskelligt fra person til person.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine

   Jeg er helt enig med dig, synes faktisk NUPO er afskyeligt, har klaret 2 dage, men nu står den på rigtig mad igen. Det var egentlig bare for at prøve det da jeg altid har spist forholdsvis sundt synes jeg ikke at jeg nogensinde kunne mærke/ se en forskel med sundt alm. mad. Men ja jeg tror på at rigtig mad er vejen frem for man kan jo ikke nøjes med en slankekur på 2 uger og så regne med at forblive lidt lettere, det handler om at ændre hele ens livsstil – hvilket er lid svært for jeg er selv sygt glad for friskbagt brød 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Helt forståeligt, man må jo også prøve det, før man rigtig ved, hvordan det er. Og nej, det er jo det. 🙂 Og haha, nej. Friskbagt brød er jo bare sagen! Så det er bestemt heller ikke en ting, jeg kan lægge på hylden. Men alt med nåde, jo! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Nu har jeg ikke lige læst kommentarene igennem, men er det sådan at du har link eller kan skrive ind hvad kostplanen går ud på?

  Jeg tror da at alle kender følelsen af, at man gerne vil “kick-starte” en sundere livsstil hvis man lige har taget de der 3-5 kg på. Hvis det er det der skal til for, at man genfinder motivationen til at leve sundt, og ikke mindst er tilfreds med sig selv, så er det jo fint 🙂 Super fed blog du har forøvrigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Cæcilie.
   Jeg har faktisk lavet link til hele kostplanen, det står allernederst i indlægget under “update”.
   Og ja, det er nemlig også sådan jeg har det. Og tusind mange tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikken et godt indlæg. Synes da slet ikke du skal føle skam over at ville tabe dig lidt- også selvom du er normalvægtig! Det spænder jo over ret mange kilo- heldigvis.
  Jeg selv er i den lidt tynde ende, og efter jeg blev mor, er jeg ikke kommet helt op på min vægt før graviditeten. Men selvom det ikke er sket, så kan jeg til tider, også føle trang til en “kur” eller bare en uge med sund mad. F.eks. som nu efter en uges påskemad, kage og ikke så meget motion, så trænger jeg sådan til at spise mere sundt og få gang i løberiet igen. Det anser jeg ikke som værende usundt, da det for mig er velvære. Men der er dog alligevel i dag sneget sig et stykke kage ned (eller to!) på arbejdet i dag 😉

  hmm det var en længere kommentar, men håber du opnår det resultat du ønsker. Der er heldigvis en del måneder til sommeren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det har du helt ret i. Det føles sgu godt at spise sundt, og så kan man jo kalde det kur eller ej.
   Og tusind tak, lange kommentarer skader aldrig. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan, godt og velformuleret skrevet 🙂 det er dejligt at høre, at du ikke vil tabe dig for at være åle slank, men blot fordi du gerne vil tilbage til der hvor du har været før.

  Det er svært for mig at sige hvordan jeg har det med slankekure, da jeg selv har lidt af anoreksi i mange år. Jeg har fået det meget bedre nu, og lever på sin vis stadigvæk med min spiseforstyrrelse. Selve ordet slankekure kan vække en vis panik angst inde i mig. Derfor prøver jeg så vidt muligt, at banke ind i mit hoved at jeg blot skal leve sundt og motionere. Egentlig det som du også selv beskriver. Jeg syntes du er super skøn og smuk, og jeg er sikker på at du nok skal nå dit mål 🙂

  http://www.mypassionsforfashion.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak skal du have!
   Med det du skriver, kan jeg godt forstå, at slankekure må vække en vis form for panik angst i dig. Men ja, man må bare tænke på at leve sundt og motionere, og så tænke lidt mindre på de præcise tal på vægten, så får man den sundeste indstilling. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vil du forresten ikke blive ved med at lægge billederne ud af hvad du spiser hver dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det bliver nok lige lidt for meget arbejde, og meningen var heller ikke, at bloggen skal blive en slankeblog. Men jeg tænker at tage billeder af maden med min telefon, og så lave et status-indlæg hver uge, hvor jeg også viser de billeder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Roxanne

  Jeg har et lidt mærkelig forhold til det med kure. Jeg kan godt forstå, at man gerne vil se hurtige resultater osv, og selvfølgelig er alle mennesker forskellige, ligesom deres krop er. Personligt tror jeg bare ikke på slankekure. Jeg tror på at kører en sund livsstil, hvor man lærer at spise i moderate mængder. Og selvfølgelig synes man ikke det virker til at starte med. Det er klart. Men hvis det var let ville vi nok alle sammen være tyndere end vi er nu, ikke sandt?
  Det er lidt af en kamp at tabe sig, men med god træning, sund kost og en god indstilling er det muligt. Når man begynder at få det sådan: “årh, det kan da også bare være lige meget”, skal man bare huske på hvorfor man begyndte i første omgang. Der er ingen undskyldninger faktisk. Hvis man har tid til at sidde og læse blogs f.eks. har man også tid til at løbe eller gå en tur i 30 minutter. Det er ikke fordi jeg skal spille hellig eller være led. Men det er bare mit syn på slankekure.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det er da også helt i orden med et andet syn på slankekure. Grundlæggende er jeg også enig i, at en livsstilsændring er det bedste, og det er også meningen med denne kur for mit vedkommende, at den skal være starten på en sundere kost. Men som du selv siger, så er folk jo forskellige, og personligt har jeg bare brug for en ordentlig kickstart, før jeg rigtig kan ændre min livsstil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Lige et godt råd til en der gjorde det samme sidste år (og gennemførte – det er den “fedeste” følelse!): mål dig hver uge. Kiloene er én ting, men man kan virkelig blive overrasket over hvor hurtigt man kan se det på målebåndet.

  Og så synes jeg i øvrigt altid at du ser super godt ud! Meget slank og fin, men kan sagtens følge det med at man nogle gange ikke er 100 % tilfreds, og så er det sgu i orden at tage sagen i egen hånd.

  Jeg brugte selv madlog.dk, som jeg virkelig var glad for.
  Held og lykke herfra!
  // Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for de gode råd Marie, og fedt at høre fra en, der har haft stor succes. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har så svært med kurer! De er så svære at følge, desværre.
  Og gider ikke gå op i min vægt. Vil hellere koncentrere mig om hvordan man ser ud, fremfor et tal.
  Louiseschmidt.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Helt enig! Udseende fremfor et tal vil altid være bedre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor jeg dog beundrer dig for at du har modet til at boykotte søde sager i 3 uger! Og i det hele taget at du har viljen til at gennemføre det, for det er jeg sikker på at du har!
  Jeg vil også selv rigtig gerne tabe mig 3-4 kilo eller i det mindste bare leve sundere, men min viljestyrke er helt i bund på det punkt. Jeg har tit sagt til mig selv, at i dag vil jeg begynde at spise sundt, men det ender altid med at jeg bukker under for fristelsen ved en eftermiddags kage, is eller lign.
  Det er ikke fordi jeg er tyk, jeg tror faktisk at jeg er ret normal vægtig, men det, at jeg føler at min krop er slap og doven driver mig til vanvid! Derfor misunder jeg dig også for bare lige sådan at kunne springe ud i en “kur” eller en forandret kostplan. Respekt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak, sikke en sød kommentar! Nu håber jeg godt nok, at jeg kan leve op til det. 😉
   Og ja, det er præcis sådan jeg har gået og tænkt de sidste mange mange måneder, og det er det jo ikke blevet bedre af. Så nu skulle det endelig være. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er helt ok at gå på kur, hvis det kun drejer sig om nogle enkelte kg – så længe det gøres på en ordentlig måde (ingen sultekure, atkins eller lign).
  Jeg ændrede selv hele min kostplan om på et tidspunkt og smed 30 kg. Det er ens egen beslutning om hvorvidt man vil gå på kur – så længe man selv er tilfreds og man er sund og rask, så er det jo det vigtigeste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender alt for godt den følelse af at man gerne vil tabe sig og man synes der sidder lidt for meget hist og her. Men her går jeg ikke op i kg, da muskler vejer mere end fedt og derfor kan man hurtigt komme til at veje mere end man egentlig lige skulle tro når man dyrker sport. Derfor går jeg mere efter at sige. Min hud og krop skal være flot, hvilket motivere til motion og sund mad. Men 5 kg er efter min mening et fint mål og en god motivation til at igang sætte sådan en proces.
  Så mange gange held og lykke her fra, bare husk og stop når din krop er smuk og du er glad, så er alt godt og dejligt, i stedet for at tænke i tal 🙂

  Rikke, http://rikkewestesen.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg håber bestemt også, at jeg kan få samme indstilling som dig. Jeg har heller ikke vejet mig specielt meget på det sidste, fordi jeg netop godt kan se, at der er kommet mere på sidebenene. Så målet er da bestemt også at jeg skal være tilfreds, når jeg kigger mig i spejlet og ikke på vægten.
   Og tusind tak skal du have! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser da lækkert ud!
  Det med at gå på kur er jo fint hvis man kan håndtere det så det ikke tager overhånd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige præcis. Og jeg er faktisk blevet stopmæt af både frokost og aftensmad, så det er i hvert fald ikke en sultekur. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Andrea

  Jeg kender det alt for godt.. Jeg er helt oppe på 8 kg siden sidste sommer :/

  Kunne du evt. tænke dig at smide opskrifterne ind på bloggen, så man kunne joine dit gode initiativ? 🙂

  – Held og lykke med det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Øv, hvor træls! Og jo, det kan du tro. Jeg må lige tænke på en løsning. 🙂 Og tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  så det her er lidt of the record og småpinligt…
  men hvor er dit bestik fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Haha! Jeg fik faktisk samme spørgsmål tidligere på ugen, så det er slet ikke så of the record. Det er “Odgaard” fra Raadvad, og jeg elsker det! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser utrolig lækkert ud. Jeg kender det godt. Jeg kunne godt lige tabe mig tre kg, men det er sgu lidt svært. Har været på kur før og det gik godt, men gider bare ikke føle mig i et fængsel hele tiden. Jeg savner også min krop og håber på at kunne tabe mig. Jeg har bare allerede sunde vaner, så ved ikke rigtig, hvad jeg kan gøre 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Nej, så er det svært at sige, hvad der mere skal gøres. Hvis ikke du allerede dyrker motion, kunne det jo være en mulighed? Løb er virkelig en fantastisk måde at stramme hele kroppen blidt op på. Ellers er vægttræning måske løsningen. Jeg ville selv gerne træne direkte muskeltræning, for rigtig at blive strammet op, men jeg kan ikke selv finde ud af det, og jeg har ikke råd til at gå i fitness. What to do?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen,
   Jeg vil helt sikkert (hvis man ikke har råd til fitness) anbefale at hente app’en Nike Training Club.
   App’en er udarbejdet til kvinder, der er videoer (udført af kvinder) og en stemme der opmuntrer dig til at fortsætte, ændre din holdning osv.
   Du kan desuden også vælge ‘cardio’ eller ‘get toned’.
   Derudover vil jeg anbefale at tjekke tumblr, jeg har blandt andet denne, http://allthatfitness.tumblr.com/ hvor jeg deler billeder/gif’s af forskellige øvelser, opskrifter og inspirationsbilleder – bare et forslag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldkommen enig, hvis man ikke er tilfreds, skal man gøre noget for at ændre det – ligegyldig om man er normal- eller overvægtig. Det handler i sidste ende om, at man selv skal være tilfreds.

  Men det er altså vigtigt at passe på. Jeg har hele mit liv (nu er jeg kun 15, men alligevel) været en spinkel pige på trods af, at jeg har levet af chips og trøfler. For omkring 9 måneder siden, kunne jeg se at det begyndte at gå ned ad bakke, jeg var overhoved ikke overvægtig eller noget nær (jeg vejede kun omkring de 52, hvilket er i underkanten af normalvægtig for min højde) men jeg begyndte at få bumser og jeg følte mig klam og oppustet. Jeg ville rigtig gerne være sundere, og have min drømmekrop. Altså jeg har aldrig villet tabet mig, men derimod stramme op. Så jeg begyndte at spise sundt. Alt for sundt! Det endte ud i en besættelse og der gik ikke et sekund, hvor jeg ikke tænkte over hvad jeg spiste. Jeg endte ud i at det var nemmere ikke at spise noget, end at skulle tænke over det hele, hele tiden. Jeg endte i anoreksi. Heldigvis har jeg nogle gode forældre og venner, som begyndte at lægge mærke til det, og fik mig i behandling. Jeg går stadig i behandling, men det er heldigvis snart slut. Det her er virkelig ikke for at skræmme dig væk fra din kostplan, men jeg håber bare du passer på, hvilket jeg egentlig også er rimelig sikker på du vil gøre, da du er ældre og nok også mere fornuftig end jeg var 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for din kommentar, Johanne. Jeg er faktisk lidt beæret over, at du deler din historie her.
   Jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvordan det har været, men det må have været forfærdeligt. Jeg er nu også bestemt sikker på, at jeg aldrig vil ende i en spiseforstyrrelse. Den krop, jeg havde tilbage i sommers havde jeg opnået på en helt sund måde, jeg var desværre bare ikke i stand til at beholde den, da jeg flyttede hjemmefra og et par dårlige vaner satte ind. Men det skal så ændres nu! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selv tak 🙂 Det er jeg glad for at høre, det var jeg nu heller ikke i tvivl om, men tænkte det var fint at fortælle om hvad der skete for mig, hvis nu nogen skulle ende der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  For 4 år siden kom jeg på en lejr for overvægtige børn og tabte mig 12 kg, og 3 år frem var mit liv fantastisk. Jeg holdte vægten. Nu har jeg taget over halvdelen på, og jeg har det elendigt. Folk siger til mig, at det er totalt overreaktion, men jeg tænker, at hvis jeg har lyst til at tabe mig, så er det fint. Jeg vil ikke se sygelig ud – nej, jeg vil bare have det godt med min krop igen, i stedet for at sukke, hver gang jeg tager et kig i spejlet. Føler det også totalt latterligt nogle gange, fordi jeg er stadig normal vægtig, men jeg vil simpelthen bare have den gode følelse tilbage! Synes det er et rigtig fedt indlæg, og lækkert at du har modet til at sige det højt. Selvfølgelig er du smuk som du er, men det vigtigste er, at man har det godt med sig selv, om det så er som under-, normal- eller overvægtig. (Selvfølgelig undervægtig, hvis det er sådan man er født, og ikke sygeligt, som du selv skriver) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for din kommentar, og fordi du vil dele din oplevelse. Jeg tror præcis du beskriver, hvordan rigtig mange har det. Det virker lidt latterligt, at en håndfuld kilo kan gøre så meget for ens selvværd, men især når man har været nede på en drømmevægt, så er det altså hårdt at se i spejlet, at det er man ikke længere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  Hvor høj er du, pagik?

  held og lykke med kuren!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg er små 158 cm. Så kiloerne ses også hurtigt. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg synes det er helt fint. for som sagt er det jo din krop, og hvis alle begyndte at gå på “slankekur” når de kunne mærke at de havde taget et par ekstra kilo på, ville der jo ikke være nogle overvægtige da man så ville tage det i opløbet (det skal selvfølgelig ikke forståes som om at du er på vej til at blive fed 😉 ). Desuden har slankekure (i hvert fald som din) flere gode egenskaber, det er jo godt for hele din krop, ikke kun din vægt at spise sundt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Haha, sådan kan man også se på det. 😀 Og ja, det er jo mange gode egenskaber, at spise sundt. Jeg har faktisk aldrig før været uden sukker i så lang tid (nok hvorfor jeg er lidt sukker-afhængig), så jeg er ret spændt på at se, hvordan det kommer til at påvirke mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg står selv i samme situation, hvor jeg gerne vil af med 5 kg her inden sommeren! Jeg føler selv meget skam når jeg som normalvægtig snakker om det til andre, for det virker helt til at de bliver sure over at jeg er utilfreds!
  Det vigtigste er netop at man selv er glad for sin krop, så jeg er som dig, nu igang med en sund kostplan – og det er så lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hvor er det godt at høre! Held og lykke med den. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pernille!
  Det er første gang, at jeg kommenterer herinde, men jeg har været fast læser længe, og vil gerne takke for en rigtig hyggelig og inspirerende blog.

  Jeg synes, at det er en interessant debat, og deler din holdning til det negativt ladede ord “kur”; jeg har selv været på utallige crashdiets gennem årene, hvor jeg har tabt adskillige kilo, men fælles for alle gangene er, at jeg er endt med at tage dem på igen. Jeg tror sagtens, at du vil være i stand til at tabe dig 5 kilo på tre uger, men det er værd at tænke over, at de jo har sneget sig på oven er meget længere periode, fordi du sandsynligvis over flere måneder har “slacket” lidt på madvanerne – det vil sige, at du med få ændringer og en ellers ‘normal,’ nyttig kost (dine opskrifter ser altid så dejligt sunde og varierede ud), vil kunne tabe dig 5 kilo i et roligt tempo – eksempelvis med 1 juli som målet. Der er jo Roskilde festival, hæhæ.

  Det blev en lang smøre, men det jeg prøver at sige er, at en skemalagt kur man følger er par uger godt kan være en god kickstarter til et vægttab, men en livsstilsændring er den eneste holdbare løsning, hvis man gerne vil beholde vægten efterfølgende. Jeg har selv lagt mit liv 100 % om, og er siden d. 2 januar gået fra at veje 72 kilo til 56 kilo (er 172 cm høj). Hvis du kigger forbi min blog, kan du se eksempler på mine måltider, de er store, farverige og mættende ;o)

  Held og lykke med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for din kommentar! Jeg giver dig helt ret, og ærlig talt ville jeg også ønske, at jeg “bare” kunne tabe de ekstra kg på den anden måde. Men det har jeg forsøgt inden denne kur, og det duer jeg bare ikke til. Jeg har brug for et lige-nu-resultat, ellers falder jeg bare i slikskålen, hvis jeg ikke føler, at det alligevel ikke hjælper. Det er jo egentlig ret naivt at tænke sådan, for klart det ikke hjælper, når man falder i hele tiden, men jeg tror, jeg har behov for at se resultater, før jeg rigtig kan lægge min livsstil om. Hvis det giver mening? For ja, den største kamp er jo netop at beholde vægten, når man først er færdig på kur. Men jeg håber, at de her tre uger kan inspirere mig til at spise sundere og snacke lidt mindre (hvilket klart er min største svaghed), det er i hvert fald målet.
   Og wow, et vægttab. Du vejer faktisk det samme som mig nu, og er alligevel 15 cm højere, wow, haha. Men super inspirerende i hvert fald. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg må indrømme jeg ikke helt synes om det der med at gå på kur, jeg står mere ind for at lægge sin kostplan om, som fx. mindre måltider eller mindre ris og kartofler. Dog synes jeg på ingen måde du skal være flov, jeg er selv nomalvægtig, dog er jeg super irriterret dellen på mave og sidebenene, det er ikke noget stort, men det jeg mig ked af det hver dag. Men så vælger jeg at smide tankerne væk, da jeg ikke har viljestyrken til at tabe mig og lade slikket st¨. 🙁 Ville ønske jeg kunne tage mig sammen og tabe de der 5 kilo. :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Henriette. Det er jeg helt enig i. Delmålet med kuren er også lidt, at den skal hjælpe mig med at spise mere grønt og snacke mindre, hvilket er mit største problem i forhold til at holde vægten. Det er også sådan, jeg har haft det i lang tid, nogen dage meget ked af det, ligesom dig. Men jeg håber du finder viljestyrken, hvis det er det, du virkelig vil, så skal du nok. Noget der har hjulpet mig, når jeg virkelig har været sliksulten er at stille spørgmålene “men har du brug for det” og “hvad med bagefter?” til mig selv. Og så er det altid godt at have vindruer stående, synes jeg. Det er ligesom slik for mig. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Først og fremmest må jeg sige, at jeg synes, du er meget smuk og slet ikke for tyk. Når det er sagt, kender jeg godt selv følelsen af at ville tabe et par kilo, selvom andre synes, det er ligegyldigt.
  Du skal selvfølgelig gøre, hvad du synes er rigtigt og finde den vægt, der gør dig glad. Det lyder som en sund “kur” og maden ser lækker ud. Men lov mig at passe på dig selv 😉
  Det må være svært at skrive indlæg om den slags og skabe opmærksomhed omkring det, man egentlig gerne vil af med. Så tak for dit mod og for inspirationen – vi er vist en del, der har det på samme måde.

  God fornøjelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak for din kommentar! Jeg har også været meget i tvivl om jeg skulle skrive det her indlæg eller ej, men jeg synes netop, at der har manglet opmærksomhed omkring dette, hvilket jo heldigvis bliver bekræftet af alle kommentarerne. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er den mad lækker ud! Det ligner slet ike nogen dårlig kur 🙂 Jeg synes det er helt tip top at gå på kur, selvom man ikke er overvægtig, for det hele handler jo om hvordan man selv har det med sin krop og så længe det ikke bliver sygeligt, så bør man da ikke sætte en finger på det 🙂 Og så er det jo super positivt at bestemme sig for en lidt sundere livsstil 🙂 Held og lykke med kuren – og forresten, jeg elsker det outfit du har på i det link du lagde med et billede af dig med den ønskede vægt 🙂

  Knus fra Marie
  http://www.nemesisbabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak! Ja, det er bestemt også meningen, at det skal være indledningen til en lidt sundere livsstil. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tusind tak for alle jeres positive kommentarer allerede – det lader til, at vi er mange i samme båd. Og jeg lover jer, at komme med opskrifterne eller i hvert fald de bedste af dem. Jeg skal bare lige finde ud af hvordan. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg har det på præcis den samme måde! og er også i den samme situation mht at jeg gerne vil tabe et par kg.. du må meget gerne komme med status undervejs!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er helt fint, at man vil tabe sig. Som min veninde sagde til mig, da jeg sagde hun da ikke behøvede at tabe sig. “Det kan godt være DU ikke synes, men det er min krop, det er mig der lever med den, og jeg vil gerne tabe mig.” Hun har helt ret, og siden har jeg ikke stillet spørgsmålstegn ved andres slankekurer. Det er jo 100% ens egen beslutning, og ikke andres. Det er jo først når det bliver en sygdom at man skal stille spørgsmålstegn.

  Mvh. Michelle-Marie
  http://www.asinmichelle-marie.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mmh.. Jeg blev helt sulten da jeg så din lækre mad. Ville det være for stort et arbejde at lægge opskrifterne ud? Eller er de på nettet et sted?
  Det ville faktisk være en ‘kur’, som jeg gerne ville prøve. Jeg har præcis det samme problem som dig. Siden sidste år har jeg taget omkring 6 kg på, og det er jeg også virkelig træt af.
  Jeg er som dig også normal vægtig, og når jeg har udvist min utilfredshed overfor andre, har de været sådan lidt afvisende over for det. Jeg synes det bør være helt i orden at have lyst til at tabe sig selvom man ikke er overvægtig. Så jeg kan godt se dit dilemma. Men jeg ville synes at det ville være interessant at følge med i. Specielt eftersom det ikke er en Nupo-kur du skal på, men bare skal spise lidt mindre mængder sund mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Andersen

  Det ser helt vildt lækkert ud!
  Er det muligt at få fat i opskrifterne eller du måske kunne tage et billede af bladet med opskrifterne i, så man bare kan se det på billederne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har desværre ikke kunnet finde bladet nogen steder, men jo, jeg ser lige, om jeg ikke kan tage nogle billeder, hvor man kan se det. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Giver dig ret! Men ja, det kan hurtigt komme til at lyde som om man vil tabe sig drastisk og er meget utilfreds. Jeg har ligesom dig taget på over vinteren, og ønsker at tabe den delle der er kommet på maven. Selvfølgelig skal man gøre noget for at føle sig bedre tilpas og ikke være “flov” over at man vil tabe sig.
  Elsker din blog – mange gode tanker! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New York buys: Urban Outfitters