New in: mustard coat

New York diary: in the supermarket

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Ligeså meget jeg elsker at lave og spise mad, ligeså meget elsker jeg at købe ind og snuse rundt i supermarkeder og kigge på alverdens sjove grøntsager og delikatesser. Det var derfor som at komme ind i himlen (og det mildest talt), da vi åbnede døren gemt bag de mange frugter, og dette syn åbenbarede sig. Butikken var ikke større end en lille Netto og alligevel var der bare alt lige fra fiskemand og slagter til bager og færdiglavede delikatesser og grøntsager man aldrig havde hørt om – og en hel del af det økologisk, selvfølgelig. Jeg ville handle ind hver dag, hvis jeg boede tæt på sådan et sted. Ej, hvor var det fantastisk! Og det bedste af det hele er, at der er masser af sådanne supermarkeder i New York. Det kom faktisk lidt bag på mig. Efter at have været i North Carolina og Washington for tre år siden, havde USA efterladt et meget fast-food-glad indtryk på mig, så jeg havde slet ikke regnet med, at new yorkere var så sundheds-og kvalitetsbeviste. Men de er jo langt foran! I mange supermarkeder var der fx også raw food ingredienser og mad. Og så kan man jo ikke lade være med at blive lidt ærgerlig over at man bor i Danmark, eller Herning i hvert fald.

Photobucket

13 kommentarer

 • Waaauw, det er det smukkeste indlæg. Sikke en fin købmandsbutik. Lækkert lækkert! Elsker også selv at handle ind lækre steder, som torvehallerne og små lokale grønthandler – men dét der er bare alt for dejligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Kan du huske, hvad butikken (eller kæden?) hedder og hvor den ligger i NY?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har virkelig prøvet at finde ud af det, men jeg kan desværre ikke huske det. Men den her slags supermarkeder er virkelig over det hele – det er en helt normal standard faktisk når man kommer væk de fra mest turistsøgende gader.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Det er faktisk sådan, at der ikke er opstillet krav til, hvornår man kan kalde et produkt for økologisk i USA, som der er i Danmark (fordi vi er medlem af EU). Så en økologisk høne i staterne, kunne blive kaldt økologisk, fordi den har fået proppet økologisk fodder i sig, og så have levet som en burhøne. Og fordi der heller ikke er krav, om at oplyse disse informationer på emballagen i USA, kan det være meget svært at vurdere om det er “økologisk nok”. Men lækkert ser det i hvert fald ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det vidste jeg ikke, underligt egentlig. Men så giver det i hvert fald mening, at der var så meget økologisk. Men ja, lækkert ser det nu stadig ud. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej!!

  Vil bare lige starte med at sige at jeg ELSKER din blog – du er simpelthen så sej!

  Jeg ville bare lige spørge dig om TEKO.
  Du gik på den internationale linje, ikk? 🙂 hvor mange fra udlandet er der i klassen og hvor mange er der sådan i gennemsnit? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak, hvor er du sød! 🙂

   Jo, det gør jeg. Lige i min klasse er vi kun 3 danskere ud af 24 i klassen. Så er der en meget stor overvægt at udlandske elever. Der er muligvis lidt flere danskere i nogle af de andre klasser, men langt størstedelen er fra udlandet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan fuldt ud sætte mig ind i hvad du mener! Har virkelig også en supermarket fetich:) Er selv fra Herning men flyttet til København og er faktisk lidt skuffet over hvor lidt forskel der er, med mindre man selvfølgelig går i Mad og Vin. Selv den lokale Irma er ved at falde af på den synes jeg..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Er det rigtig? Ej, det lyder godt nok meget skuffende. Jeg ved der er flere gode steder i Aarhus, men det er så mere specialbutikker, så man skal handle flere steder. Det eneste rigtig gode supermarked i Aarhus, som jeg lige kan komme i tanker om, er nok Salling Super. Men virkelig ærgerligt, hvis tendensen er nedadgående.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  Åhh jeg elsker også at gå rundt i supermarkeder og bare nærstudere alle varene, især hvis supermarkederne er så hyggelige som det i NY 🙂

  Jeg følger også med i en anden newyorker madblog som bare poster de mest fantastiske og stemningsfylgte mad / indkøb / tilberedningsbilleder 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ah, jeg ville gå amok i den forretning. hold nu fast hvor ser det lækkert ud – tænk alle de dejlige retter man kunne lave. Åh, jeg elsker altså bare mad, og den forretning ser så lækker ud. Jeg er fuldstændig enig i, at sådan en butik burde være mere almindelig i DK! 🙂

  Knus fra Marie
  http://www.nemesisbabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Virkelig! Det var også bare alt som var så fint stillet op eller havde den flotteste emballage. Og ja, der burde virkelig være flere af dem i Danmark!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in: mustard coat