Today's outfit: 23. august 2012

Chokolade macarones

Photobucket

Disse billeder blev voldsomt populære, da jeg postede dem på Instagram for to uger siden (følg mig på Pernilleboegh), og de faldt bestemt også i god smag hos de gæster, jeg lavede dem til. Det var første gang, at jeg lavede macarones, men jeg overdriver bestemt ikke, hvis jeg siger, at de blev chokoladehimmelsk gode! Faktisk ville jeg ønske, at jeg havde lavet dobbelt portion. For to stk. hver er bare slet ikke nok!

Ingredienser (ca. 14 stk):
120 g mandler. 100 g mørk chokolade (70% er altid godt til kager). 2 bægre pasteuriserede æggehvider. 175 g flormelis.

Fremgangsmåde:
1. Mal mandlerne til fin mandelmel i en blender eller foodprocesser. Vil du spare tid (og besvær) kan mandelmel også købes i velassorterede supermarkeder.
2. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
3. Pisk æggehviderne meget stive (så skålen kan vendes på hovedet). Tilsæt flormelis, og pisk til tykt skum.
4. Vend forsigtigt mandelmel og smeltet chokolade i massen med en dejskraber.
5. Form makronerne til små toppe med en teske på to bageplader med bagepapir, ca. 4 cm i diameter. Der skal være ca. 28 stk. i alt.
6. Bag kagerne ved 180 grader (varmluft) i ca. 8-10 min. Afkøl makronerne før du fjerner bagepapiret, ellers mister de formen.

Ingredienser til chokoladecreme:
150 g mørk chokolade. 1 1/2 dl piskefløde.

Fremgangsmåde:
1. Varm 1 dl fløde i en gryde, til den næsten koger. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør forsigtigt sammen. Rør resten af fløden i til en ensartet creme, og lad cremen afkøle på køkkenbordet.
2. Saml makronerne med chokoladecremen. Hvis ikke de skal serveres straks, opbevares de bedst tørt og køligt, men ikke i køleskabet, da de så bliver bløde.

Photobucket
   

10 kommentarer

 • Hvor ser de gode ud! Sidste gang jeg bagte macarones så lavede jeg dem også med chokoladesmag, og nu tænker jeg at jeg snart burde gøre det igen, og måske til og med prøve nogen ny smag. Men så ser jeg disse her… og ved at jeg som altid kommer ende med at lave de der med chokoladesmag alligevel… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  nøj, hvor er de lækre!!
  bagte dem igår, til start troede jeg at jeg havde lavet chokoladecremen forkert da den var helt tynd. Det viste sig så bare at jeg lige skulle vente lidt længere tid. Der tog sukkertanden godt nok lige over, kunne slet ikke vente! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige præcis, den skal bare lige have lov til at køle af, så chokoladen størkner lidt igen. Og ja, den creme smager heeeeelt fantastisk! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor ser de bare lækre ud 🙂 Kan man godt lave dem dagen før de skal spises, hvis man bare har dem på køl? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det tror jeg godt, men de vil bestemt være på dagen. Du kan evt. lave de to dele og så vente med at smække dem sammen, til de skal serveres. Jeg lavede selv makronerne og cremen om eftermiddagen, og så ventede jeg med at samle dem om aftenen i inden de skulle serveres. Men husk at de skal bare stå køligt IKKE i køleskab – så bliver de nemlig bløde og kedelige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Argh, bedst på dagen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eeej, hvor ser de bare alt for lækre ud. Er de egentlig svære at lave – og kræver det specielt meget finesse? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det synes jeg ikke! Det var første gang, at jeg lavede sådan nogle, og de blev altså helt perfekte. Det bør nok ikke være ens første bageprojekt, men hvis man har lavet kage og desserter før, så er det intet problem. Men opskriften skal følges slavisk, som det jo ofte er med desserter og kager. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Skal jeg så meget lave til at gå og snacke her i weekenden!!
  Har næsten lige spist den sidste af de Oreo-cupcakes jeg bagte efter inspiration fra din blog 🙂 De er også bare super-lækre!

  -Mia
  http://letitrainwithglitter.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååååååh jeg eeeeeelsker macarons! Det er den lækreste lille kage!

  http://agoodiebag.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Today's outfit: 23. august 2012