Paris: dag 2 (Canal Saint-Martin)

Paris: dag 3 (Grand Palais og vintage shopping)

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Efter to dage, hvor jeg nærmest havde gået mine fødder itu, trængte jeg mandag til en lidt mere afslappende dag. Så der stod den på et enkelt kulturelt besøg i form af Helmut Newton udstilling på Grand Palais og derefter shopping. Dagens allerstørste oplevelse blev måske en smule overraskende Colette. Og nu lyder det her måske lidt fjollet, men jeg blev virkelig oprigtig talt lykkelig af at gå rundt i butikken. Det var som at opleve hele essensen af og hvorfor jeg har valgt min uddannelse – den butik er jo intet mindre fantastisk. Resten af shoppingturen fortsatte dog i et knap så dyrt prisniveau – nemlig med vintage shopping i Le Marais. Et virkelig hyggeligt jødisk kvarter, der blandt andet kan byde på “verdens bedste fallafel”. Chez Marianne skulle også være et rigtig hyggeligt sted at spise, men jeg var på daværende tidspunkt ikke sulten, så jeg nøjedes med at købe en spændende kage med i stedet. Jeg vil ikke komme med en decideret guide over vintage shopping, da det ville være som at stjæle fra Nemesis Babe, som jeg selv har fået en rigtig fin guide fra. Dog vil jeg gerne fremhæve gaden Rue des Rosiers, der gemmer på et par rigtig gode vintage butikker og lomography butikken, og kiloshoppen på 69-71 Rue de la Verrerie. Og så bør man også gøre sig den ulejlighed at gå til begyndelsen af Rue de Turbigo, hvor man finder Hippie Market og Rue Tiquetonne med Kiliwatch og Episode. Alle tre meget store og velassorterede vintage butikker (deraf også lidt dyrere, men så er der heller ikke så langt mellem de gode fund). I nærheden ligger også en fin delikatesseforretning, som blandt andet har et pænt udvalg af Valrhona chokolade og mange andre spændende ting.

Photobucket

8 kommentarer

 • Kan godt huske den lille fine delikatessebutik. Købte nogle virkelig flotte pastelfarvede chokoladeknapper, hvis jeg ikke tager fejl. Hvor er det godt, at du har haft det så lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor du bare vækker sommerfuglene i min mave. Skal selv til Paris i november måned. Man kan jo ikke andet end at elske den by, især det jødiske kvarter, jeg synes simpelthen det er så fantastiske at folk render rundt med sorte høje hatte, stokke og langt skæg – for ikke at glemme alle de spøjse butikker der ligger rundt omkring. Og må da lige give mig tid til at få smagt de falafler næste gang jeg støder på butikken.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, skønt du fandt alle de dejlige butikker! (plus dem, jeg ikke selv har fået smidt ind i guiden :)) Den der kiloshop faldt jeg også over sidste mpned, hvor er den virkelig fantastisk, fedt at du også fandt den! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jaok – det er bare lidt sjovt, fordi det var min mor, der ‘opdagede’ stedet og skrev det ind i Politikens guide engang for 100 år siden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det kan da også sagtens være, at hun har været med til at sprede tippet, og så går sådan noget hurtigt fra mund til mund. Jeg ved jo heller ikke, hvor mine læsere har hørt om stedet fra. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Whuuuut, så var der lige lækre sko hos Collette!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, det er lige over to uger siden jeg sad og spiste ‘verdens bedste fallafel’ – er der any chance du har tippet fra en halvgammel politiken bog?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Fedt! 😀 men faktisk ikke, det var flere læsere, der havde tippet om det. Men tror det er et rimelig velkendt sted efterhånden, og det er i hvert fald ikke svært at få øje på. Jeg gik bare tilfældigvis forbi, da jeg opdagede, at det da måtte være det sted.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paris: dag 2 (Canal Saint-Martin)