To uger uden computer

Paris: Og hvordan var det så?

Photobucket

Først og fremmest tusind tak for alle jeres søde kommentarer og gode tips! Der er flere, der har spurgt, om jeg ville fortælle lidt om, hvordan det har været at være alene på ferie – og det kan I tro! Det var som sagt første gang, at jeg skulle afsted alene på ferie. Årsagen til at jeg rejste alene var, at jeg først to uger inden afrejsen besluttede mig for at tage afsted, og skulle jeg have fundet en der, der havde både råd, tid og lyst, var det nok ikke blevet til noget alligevel. Så for mig var det alene i Paris eller ingenting – og med den udsigt sprang jeg altså ud i det! Den største udfordring har nok egentlig været at rejse til en by, jeg aldrig før havde været i og så at skulle begå mig på et sprog, jeg fatter absolut intet af (men beundrer, trods alt). Med det i bagklogskabens lys havde det nok været lettere at rejse alene til et sted, hvor jeg enten havde været før, eller hvor jeg i det mindste ville kunne forstå og kommunikere med byens indbyggere (som førstegangsbesøgende i Paris var jeg virkelig overrasket over hvor få der forstår og snakker engelsk). Men der har nu også været fordele ved at rejse alene. Det at man helt selv bestemmer hvad man vil og hvornår man vil er altså fantastisk. Jeg har det med altid at sakke bagud, når jeg rejser med andre mennesker, fordi jeg hele tiden skal tage billeder og kigge på alt muligt, så hold op, hvor har det været dejligt at tage det hele i mit eget tempo. Når man i det hele taget går rundt i byen og besøger turistattraktioner føles det slet ikke underligt at gå rundt alene, for der er jo så mange andre mennesker, at man egentlig bare går i et med turistmængden. Hvad der derimod har været lidt (meget) mere grænseoverskridende, var det at spise alene på restaurant eller café. Det er altså ikke helt normalt at spise alene, åbenbart. Eller i hvert fald ikke som ung pige fra Danmark! Så ja, på det punkt skal man nok forberede sig på lidt ekstra opmærksomhed – ironisk nok det man allerhelst vil undgå i den situation. Men har man en bog med eller lidt andet at læse i, så er det nu egentlig ikke så slemt. Men ingen tvivl om at jeg nok havde valgt flere og måske også mere interessante steder at spise, hvis jeg var taget afsted med andre. Men kort sagt har det været en fantastisk tur, og jeg fortryder på ingen måde, at jeg tog afsted alene. Og selvom mit næste besøg i Paris godt nok helst skal deles med en anden (og lad det blive snart, for åh, hvor har jeg forelsket mig i byen), så bliver det dog helt sikkert ikke sidste gang, at jeg rejser alene. Som enebarn har jeg altid haft let ved at gøre ting på egen hånd, men at skulle tage på ferie helt alene, har nu alligevel været en ret vild ting at gøre og også lidt af en personlig udfordring. Men hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det, og jeg vil bestemt opfordre andre, der overvejer det samme, til bare at gøre det. Det er virkelig en fantastisk følelse at stå på en fremmed gade i en fremmed by og bare føle, at hele verden (eller, okay, bare Paris) ligger for ens fødder, og at man kun har sig selv at blame, hvis man ikke får det bedste ud af det.

Photobucket

18 kommentarer

 • jeg synes Paris er en vildt smuk by

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tusind tak for jeres søde kommentarer, I er de bedste! Jeg håber, at jeg har været med til at skubbe et par stykker ud i det. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Pernille.

  Jeg vil bare lige endnu en gang sige at det er super sejt at du har været afsted selv.

  Dine indlæg om at rejse selv var lige det sidste skub jeg skulle have i den rigtige retning. Så kort efter du svarede mig på dit tidligere indlæg så gjorde jeg det. Jeg bestilte min ferie helt selv. Så på torsdag går turen til Spanien, og jeg glæææder mig!

  Du er virkelig en god inspiration og sætter pris på dit hurtige og brugbare svar tidlige.

  Håber du havde en god ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karen

  Hvor er dine flotte sandaler fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   De er fra Acne, men over et år gamle og vist ret svære at få fat på. Jeg købte selv mine fra en amerikansk webshop, da jeg ikke kunne finde dem noget sted i Europa – og det var for et år siden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tager såååå meget hatten af for dig! Respekt for at du tør og har viljen til at rejse alene. Du er cool!

  http://agoodiebag.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes virkelig, at det er så sejt. For mig ville det i hvert fald være en stor personlig udfordring 🙂
  Knus, og god aften

  http://smilanne.blogspot.com – blog om træning, motivation og sundhed

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det spændende! Det skal jeg helt sikkert prøve 🙂
  Jeg elsker at nyde andres selskab men nyder lige så meget at være selv, så det kunne være virkelig sjovt at prøve 🙂 Og gøre lige hvad man har lyst til,når man vil!

  Kram Rikke, http://blackblack-bird.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan nikke genkendende til alt, hvad du skriver Pernille. Jeg er SÅ enig! I min tid i USA har jeg både været i New York og Boston alene. Jeg synes, som du siger, at det er fantastisk selv at kunne bestemme hvad man vil, når man vil og hvor lang tid man vil!! Selvom jeg ikke er enebarn er jeg “ældstebarn” og har derfor været vant til at være den, der skulle gå forrest! Jeg elsker mine venner og veninders selskab, men nyder også mit eget.
  Men vil lige som dig sige, at at sidde på en sit-down restaurant alene var grænseoverskridende og en smule ubehageligt. En café eller en fastfood restaurant er noget andet, da det er mindre formelt! Men jeg holdte mig fra at gå på restaurant mere end én gang 😉
  Puha, for en lang roman. Men jeg er glad for, at du havde en god tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beundrer dig meget for at tage på oplevelse af alene! Personligt ville jeg mene, at det kræver meget mod – mod du i sandheden besidder! Og det lyder jo som om, du har haft en helt fantastisk tur. Sidder helt og bliver misundelig…

  Maria
  http://rockingwithfashion.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det lyder fortryllende spændende. og modigt! det er på min to do-liste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor er det fedt for dig! Når jeg er færdig med gymnasiet vil jeg også både til Irland og enten Mexico og Indien. Det er vigtigt at få oplevet så meget som muligt, også selvom det måske er alene – det kan nogle gange bringe ting med, som man ikke have fundet hvis man havde gjort det anderledes. Det ser rigtig fedt ud det hele. For resten elsker jeg din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ML

  Ej hvor er du bare sej, at du tager på ferie alene. Jeg er ofte selv i samme dilemma, men har ikke turdet gøre det. Ofte har jeg bare lyst til at tage afsted, men ingen af mine veninder har lige råd eller ferie til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Modigt, at du turde! Jeg er lidt skeptisk overfor at have en stand alene på et designmarked, så at tage til Paris alene er alligevel noget 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christiane

  Det var dejligt, at du ville fortælle om, hvordan det var at rejse alene. Det er selv noget, jeg overvejer, da selvom det er rart at rejse med andre, er det ikke altid muligt, og hvorfor så begrænse sig og ikke komme af sted bare fordi man ikke har nogen at rejse med?
  Efter at have hørt om din rejse er jeg fristet til at komme af sted – med eller uden rejsemakker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Mega fedt at du har turde tage afsted alene! Sejt 🙂
  På det første billede, er det hvor du boede? Kan du evt. sende et link – ser nemlig rigtig pænt ud (hvilket er lidt svært at finde til en god pris, i Paris)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har lavet et helt indlæg om hotellet, som du kan finde ved at gå et par sider tilbage på bloggen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt at høre at du har haft en go’ tur. Og hurra for enebørn Btw. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To uger uden computer