Today's outfit: 26. september 2012

Rugboller med chokolade

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Jeg håber, at jeg bliver tilgivet for at dele denne opskrift fra Verdens Bedste Kur Vol. 2 med jer, for hold nu manner, hvor er de her boller gode. Os chokoladeelskere har jo for længst taget det til os, at chokolade er sundt, så de her boller er altså helt geniale, når man gerne vil stille den lille sult og søde tand – og samtidig være sund! Jeg må dog advare om, at de smager vanedannede godt helt nybagte med smør (der røg den sundhed).

Ingredienser (10-15 stk):
1/2 l vand. 10 g gær. 1 dl skyr. 10 g salt. 50 g hele rugkerner (eller skårne). 250 g fuldkornshvedemel. 150 g hvedemel. 125 g rugmel. 50 g mørk chokolade (70% er god), grofthakket. 40 g rosiner (kan selvfølgelig undværes, hvis man ikke er vild med rosiner).

Fremgangsmåde:
1. Bland skyr med vand og opløs gæren heri. Tilsæt derefter salt og resten af ingredienserne.
2. Ælt det godt sammen. Dejen må godt klistre lidt, men er det for tyndt, så kom mere mel i.
3. Rul dejen ud til en pølse, og skær den ud i trekanter. Lad bollerne hæve 1 time, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Perfekte som mellemmåltid, men frys dem ned, så de holder sig (og du ikke spiser dem alle på én gang, seriøst).

Photobucket

11 kommentarer

 • Anette

  Lyder så lækre, de boller, dem må jeg prøve at lave meget snart:) Men skal rugkernerne ikke koges først, når hævetiden er så kort?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   De er også rigtig lækre! Men nej, det skal de ikke. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Efter at have købt bogen har jeg nu ENDELIG også fået bagt disse boller, men jeg må simpelthen lige høre: blev dine også hurtigt tørre? Allerede her på 2. dagen synes jeg at de er rigtig tørre 🙁 Øv.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg fryser mine ned ligeså snart de er blevet kolde, og tør dem så op en af gangen, når jeg skal bruge dem. Så har faktisk ikke prøvet, at have dem stående mere end en dag af gangen. Men generelt bliver hjemmebagt brød hurtigere tørt end supermarkedsbrød (tænk også bare på rundstykker du køber ved bageren, de er som sten dagen efter), så jeg vil i hvert fald anbefale at fryse dem ned en anden gang. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne ØJ

  Så har jeg bagt dem for første gang. Mums, hvor er de lækre! Tak for lækker inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser virkelig godt ud! mhm, bliver helt sulten :-). Gider du tjekke min blog ud, og måske gå ned og følge mig, er ny herinde og ved ikke hvordan man får startet godt ud, med at få følgere og sådan :-(.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Unni Marie

  Det ser kjempegodt ut, men hvorfor står det hvedemel i oppskriften og på bildet er det rugmel? Er bildet eller oppskriften feil? Har veldig lyst til å prøve denne! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   For hulan, godt se! Jeg havde glemt at skrive rugmel i opskriften. Der skal nemlig hele tre forskellige slags mel i bollerne. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor ser de bare godt ud! Mmmm ej dem vil jeg heltklart lave 🙂

  http://agoodiebag.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums det ser lækkert ud! 🙂

  http://breakfastwithhepburn.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Today's outfit: 26. september 2012