Servicemeddelelse: nu med rejseguide

Bananis af kun bananer

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Den anden dag havde jeg den vildeste trang til lidt lækkert, men da jeg har lovet mig selv en uge uden sukker (hvilket jeg fik fejret igang med en stor slikskål), måtte jeg ty til lidt andre metoder. Heldigvis kom jeg i tanke om et indlæg fra Line Sofie, som jeg havde bogmærket for noget tid siden. Bananis lavet af intet andet end bananer! Perfekt og så nemt! Og udover at være et sundt alternativ, så er det jo faktisk også et ret billigt alternativ til almindelig is.

Fremgangsmåde:
1. Skræl bananerne og skær dem i skiver. Jeg brugte 3 små bananer, hvilket var mere end rigeligt til en portion. Bananerne må gerne være gode modne og ikke for grønne.
2. Derefter lægges bananskiverne på en tallerken, som kommes i fryseren. Jeg har dog på ingen måde plads til at stille en tallerken i min minifryser, så jeg puttede dem bare i en frysepose, prøvede at fordele dem nogenlunde spredt, og det fungerede fint.
3. Lad dem fryse til de er frosne og hårde (omkring 1-2 timer). Blend dem derefter med hvilket køkkengrej du lige har (jeg brugte en blender), og ret hurtigt begynder bananerne at blive cremet og ligne is! Jeg blev lidt for ivrig med at blende alt muligt i (det kan ikke anbefales – keep it simple), så jeg endte også med en meget blød og nærmest softice agtig konsistens. Det var dog stadig virkelig lækkert!
4. Som sagt kan man gøre isen sjovere ved at tilsætte alverdens ting og sager. Jeg prøvede med både kakao, honning, vaniljeessens, vaniljepulver og ristede hasselnødder, men det stak altså i lidt for mange retninger, så næste gang nøjes jeg med kun et par ting. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre match end hakket chokolade, så det tror jeg næste forsøg skal indeholde.

Photobucket

13 kommentarer

 • AJ

  Det er så nemt og lækkert:)
  Du må endelig sige til, hvis du finder på andre idéer til hvad man kan putte i, hvor det måske ikke bliver en for stor blanding af smage, eller hvad man kan sige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor lækkert! Det må jeg prøve en dag. Mums.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Formentlig den sundeste is opskrift jeg har set længe 😛
  Er helt vild med banan is – især hvis der er klumper i 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Præcis! Og klumperne kan man jo heldigvis selv kontrollere. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Gud, hvor er det lækkert 🙂 Jeg prøvede at lave det her i morges, og jeg blev bestemt ikke skuffet! YUM

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Fedt! Og da også en virkelig god måde at få is ind i morgenmaden. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Intet slå bananis! Det ser lækkert ud, får helt lyst til at lave lidt til mig selv.
  Hvis du kan lide peanut butter så prøv at komme en ske eller to i. Det smager også helt vildt nok :-O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det tror jeg også, at Line Sofie foreslog. Jeg har bare lidt et had-elske forhold til peanutbutter, det kommer virkelig an på mængden. Men kan være man skal prøve en dag. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmh! Det ser virkelig lækkert og cremet ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige præcis. Det er ret magisk, at det bare lige pludselig bliver helt isagtig. :b

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser virkeligt lækkert ud! MUMS! 🙂

  http://breakfastwithhepburn.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Servicemeddelelse: nu med rejseguide