Movies I've Watched Lately #20

Hjemmelavet mysli

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Tanken om at lave min egen mysli har egentlig aldrig været et køkkenprojekt, der har været på min liste (og den er ellers lang, kan jeg fortælle). Men da jeg faldt over en opskrift i Verdens Bedste Kur vol. 2 bogen og så, at jeg havde alle ingredienser, der skulle bruges, var det jo egentlig kun et spørgsmål om at finde tiden – og det er heldigvis ikke meget tid man behøver til sådan en omgang hjemmelavet mysli!

Ingredienser:
1/2 dl mandler. 1/2 dl hasselnødder. 1/4 dl græskarkerner. 100 g rugflager (eller anden gryn). 1/2 dl flydende honning. 1 spsk brun farin. 1/2 dl rosiner. 1/2 spsk chiafrø.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 245 grader. Hak nødder og kerner groft, og fordel dem på en bageplade med bagepapir sammen med rugflager. Rist dem i ovnen i 8-10 min.
2. Skru ovnen ned til 225 grader. Tilsæt honning, brun farin, rosiner og chiafrø og bland det godt. Sæt bagepladen i ovnen igen og bag myslien i 5 min.
3. Lad myslien køle af på bagepapiret, og kom det derefter i en lufttæt beholder. Mums, og så dufter det så godt!

Photobucket
   

25 kommentarer

 • Spørg sikkert dumt, men hvor køber man chiafrø? 🙂
  Jeg er ikke så god til rosiner – Så skal jeg ændre i opskriften mht. de forskellige mængder hvis jeg dropper dem?

  😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har købt dem i en helsebutik. Måske du ellers kan finde dem i et virkelig velassorteret supermarked. 🙂 jeg synes ikke, at du skal ændre i mængderne. I stedet kan du bruge noget andet tørret frugt, fx tranebær eller blåbær. Bare vær obs på at der ofte er tilsat sukker i de tørrede bær, man kan købe i supermarkeder. Det var faktisk derfor jeg valgte rosiner. Ikke kun fordi jeg godt kan lide rosiner, men fordi de ikke er tilsat sukker, hvilket jo gør det en del sundere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tina

  hvor er chia frøene fra? kunne ikke finde dem i føtex eller netto.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har købt dem i en helsebutik. Kan heller ikke huske, at jeg har set dem i en normal dagligvarebutik.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Hansen

  Hej Pernille

  Kanon gode billeder du tager, derfor vil jeg spørge dig om du vil lave en indlæg med hvilken kamera du tager billeder af? Og kan du anbefale hvad for en der er den bedste på markedet? Jeg har hørt godt om Canon E550 og E600, men ved altså ikke hvad forskellen er osv. Hvis du vidste det og ville komme ind på det ville jeg blive ret glad.
  PS: Gode billeder du tager, man skulle tro du var proffesionel fotograf.
  Hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Lyder virkelig lækkert! har også længe overvejet, men det er altid blevet glemt og udskudt, men det kan der jo laves om på nu 🙂
  Hvor mange gange morgenmad er der cirka til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det kan der i hvert fald. 😉 Det kommer selvfølgelig an på hvor meget mysli man bruger på sådan en omgang morgenmad. I VBK bogen bruger de kun 3 spsk til en portion, og selvom jeg endda kun lavede en halv portion blev der altså til en hel (lille) bradepande. Så hvis man ikke bruger mere end det er der i hvert fald til et par uger, vil jeg skyde på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • trine

  jeg kan vældigt godt lide din fine blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tænker lidt at… jeg går igang med det samme!?

  http://photographyfrejalyngbo.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser ellers ret lækkert og sundt ud. Må jeg prøve 😛

  Kh Loulou fra http://tankestrejfblog.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Og det er det virkelig! Mængden af sundhed kommer dog selvfølgelig an på hvor meget man kan begrænse sig til at spise til en portion (og det kan være svært, når det smager så godt).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det lækkert ud – ting smager altså bare bedre når de er hjemmelavet, både fordi kvaliteten er helt i top, men også fordi man kan få lov at vælge netop de smagskombinationer, man allerbedst kan lide!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige præcis! Og så er det jo også helt friskt! Når man køber mysli har det jo ofte stået i flere måneder, men når den er hjemmelavet er smag og duft bare helt i top. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig lækkert med hjemmelavet müsli. Selv har jeg lavet det mange gange og det er så let at gå til. Det giver altid en god start på dagen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Ser super lækkert ud!

  Er du egentlig glad for bogen “Verdens bedste kur 2.0”, jeg overvejer nemlig at købe den :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak! Jeg er MEGET glad for den! Alle opskrifter er så nemme at gå til og smager bare så lækkert. Jeg kan kun anbefale den! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Ej hvor er det sjovt. Bladrede i bogen, i en boghandel i lørdags, og tænkte netop i dag på at jeg måtte få fat i opskriften på denne musli. Hvor er det bare perfekt at du deler den lige netop i dag 😀
  jeg takker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser lækkert ud, især med honning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Movies I've Watched Lately #20