Styr på garderoben med Moleskine

Laks med avocado, ærter og fennikel

 photo IMG_4098_zps337d071b.jpg photo IMG_4113_zpseaf732a2.jpg photo IMG_4120_zps0a1a048c.jpg photo IMG_4128_zps2141a1cc.jpg photo IMG_4137_zpsf9a05b42.jpg

Dette er en af mine favoritopskrifter fra VBK. Det tager ikke mere end et kvarter at lave (plus den tid ovnen skal bruge på at varme op), og så smager det virkelig godt! Jeg har dog ændret lidt på nogle af mængderne, så det mætter lidt mere, men det gør bestemt ikke retten mindre sund.

Ingredienser (1 person):
1 laksefilet. 1 spsk spidskommen. 1 avocado. 1/2 fennikel. 1 dl ærter (frosne). 1/2 citron (øko). 2-3 spsk skyr. 1 spsk sesamfrø (evt. ristet).

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Strø spidskommen over laksen, og put den i ovnen. Den skal have ca. 12 min. Når der begynder at sive hvidt ud fra den, er det et tegn på, at den er færdig. Lav imens tilbehøret.
2. Skær avocadoen i skiver og læg den i en dyb tallerken. Tilsæt revet skal-og citronsaft. Snit derefter fennikel fint, evt. på et mandolinjern. Er det er en hel fennikel, så halver den og skær bunden af først. Bland med avocado og citron.
3. Hæld kogende vand over ærterne, lad dem stå et par minutter, og siv derefter vandet fra. Hæld dem over blandingen i den dybe tallerken.
4. Når laksen er færdig fordeles den over grøntsagerne, og der toppes med skyr og sesamfrø. Mums!

Photobucket
   

10 kommentarer

 • – Det ser virkelige godt ud – SÅ lækkert!
  Har en anden lakse-version, som er død lækker og død nem.
  Laks med mango-chutney og hakkede usaltede pistacienødder. Det er dødlækkert og alt for nemt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Årh, det lyder godt nok også lækkert! Jeg har endda vist et glas mango-chutney stående i køleskabet. Men måske det faktisk er ved at være for gammelt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AK

  Ser lækkert ud! 🙂 Hvor køber du laksen henne og er der noget der skal skæres af den eller tager man bare laksen ud af indpakningen og ind i ovnen? Som du kan høre, så har jeg ikke tilberedt laks før 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Så er det da bare med at spørge. 😀 den her var vist bare fra netto. Men du skal bare gå efter laksefiletter, der allerede er skåret ud. De er med skind på, og så ligger du bare skindsiden nedad. Når de har været i ovnen, kan man nemt bare “skrabe” fisken af skindet. Det er virkelig den letteste måde at lave laks på, så kast dig endelig ud i det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op, hvor ser det lækkert ud! 🙂

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser vanvittigt godt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare lækkert ud! Tak for tippet! 🙂
  http://www.regitzeløkke.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styr på garderoben med Moleskine