Today's outfit: 27. marts 2013

Verdens nemmeste karamel

 photo IMG_5304.jpg photo IMG_5317.jpg photo IMG_5450.jpg photo IMG_5459.jpg photo IMG_5467.jpg

Du tror det næppe, hvis du ikke allerede har hørt om det før. Karamel lavet af én ingrediens og uden at røre en finger undervejs. Jeg blev nødt til at prøve det! Det eneste, du skal bruge, er en dåse kondenseret mælk. Flere supermarkeder er begyndt at forhandle det, så du kan efterhånden finde det en del steder. Start med at pille papiret af (så ikke det kommer til at svømme rundt i gryden), og put dåsen i en stor gryde. Dæk med vand så det dækker, og kog ved svag varme i 3 timer. Det er vigtigt at dåsen hele tiden er dækket af vand, da den ellers kan risikere at sprænge. Efter de tre timer tages dåsen op af gryden og skal derefter afkøle mindst 1 time (på køkkenbordet). Åbn dåsen og nyd karamellen til frugt, is, tærter, desserter eller andre lækre sager. Jeg bagte bundene fra mine chokolade macarones og samlede dem med karamellen og en lille smule groft salt. Resten har jeg gemt i en boks på køl, og det er blandt andet blevet brugt til en omgang ananas med skyr og agavesirup. Karamelsmagen er (efter min mening) ikke helt så lækker som den, man laver på normal vis, men sammen med andre gode sager så er den bestemt ikke noget at kimse af. Yum!

Photobucket
   

7 kommentarer

 • katrine

  Ja det er et super skønt produkt. For at være lidt mere præcis er det faktisk det der hedder “dulce de leche” man får ud af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det skørt, jeg har lige i dag kogt min først dåse kondenseret mælk, som skal bruges til banoffee pie på tirsdag. Det er altså ret finurligt at det ender som karamel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det lyder godt nok også lækkert! Og ja, det er dælme skørt! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Det er vist noget med at det er bedst at komme det over i en glasbeholder når man koger det fordi det ikke er så sundt at koge sådan en metaldåse (noget med nogle stoffer der bliver frigivet, bla bla, ved ikke om det passer men ville lige skrive det)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det er da helt i orden, at du skriver. Desværre har jeg nu slet ingen glasbeholder, og hvis kun gør det meget sjældent, så tror jeg ikke man tager skade. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det vil jeg prøve mange tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Så lidt! Godt at høre at tippet kunne bruges. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Today's outfit: 27. marts 2013