Want: highwaist bikini

DIY wool skirt

Opskriften på en pærenem nederdel! Jeg havde stof tilbage fra uldjakken, og det er nu blevet til en virkelig fin nederdel. Man kan bruge lige det stof, man vil. Nu kraftigere og stift stoffet er, nu mere vil nederdelen strutte som et skaterskirt.

 photo IMG_6902.jpg

1. Du skal bruge:
Stof i den længde du ønsker en nederdel (regn med 7 cm ekstra til oplægning). Jeg brugte 50 cm i alt. Stofbredden bliver vidden på din nederdel, mit stof var omkring 150 cm bredt. Dertil skal du også bruge en bred elastik (2,5 cm).

 photo IMG_6916.jpg

2. Start med at overlocke alle kanter (mit uldstof trævler så godt som overhovedet ikke, så jeg sprang dette over). Læg de to kanter, der skal være længden på din nederdel, sammen ret mod ret. Har du brugt 50 cm som mig, vil det være de to korteste kanter. Sy de to kanter sammen så du har et rør.

 photo IMG_6922.jpg

3. Sy så en løbegang i den ene ende af røret, som skal være taljen. Det gøres ved at bukke 4 cm. op og derefter sy 3 cm. fra kanten. Sy ikke løbegangen helt til, men hav et ca. 3 cm bredt hul, hvor elastikken kan komme igennem. Tilpas din løbegang hvis din elastik er bredere eller tyndere end 2,5 cm. Løbegangen skal være 0,5 cm bredere end din elastik.

 photo IMG_6921.jpg

4. Mål af hvor lang din elastik skal være. Husk at der skal være sømrum til at sy den sammen. Min elastik målte 56 cm.

 photo IMG_6925.jpg

5. Nu skal elastikken igennem løbegangen. Det gøres nemmest ved at sætte en sikkerhedsnål fast i elastikken. Tape den evt. til så ikke nålen går op inde midt i løbegangen.

 photo IMG_6932.jpg

6. Sy elastikken godt sammen når den har været hele vejen rundt. Husk at sy den sammen, så elastikken ikke bliver snoet inde i løbegangen. Sy herefter hullet til løbegangen til.

 photo IMG_6959.jpg

7. Læg til sidst nederdelen op. Jeg lagde den 3 cm op og syede med 2 cm sømrum. Slut af med at klippe alle løse tråde af. Bum. Sværere er det ikke!

Photobucket

12 kommentarer

 • […] synes jeg, det blev ret godt. Hvad synes I om det? Brugte dette stof, dette mønster til blusen, og denne guide til […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] fik jeg endelig lavet mit første stykke tøj, og uden hjælp fra sykurset. Jeg fandt denne guide, og så kastede jeg mig selv ud i det. Synes resultatet er blevet rigtig godt 🙂 det er 100% uld og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Okay, tak for svar! Jeg prøver mig frem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan skal stoffet vende? Der er lidt stræk i mit uld, men kan ikke finde ud af hvilken led jeg skal klippe det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Trine. Nu ved jeg ikke om du vil lave en meget lang nederdel, men hvis den er samme længde som min, så skulle du meget gerne have en meget bred side og en forholdsvis kort side. Den korte side er den, der kommer til at være vandret, når du har den på. Giver det mening? Jeg har slet heller ikke klippet i mit stof, kun syet, så er ikke helt sikker på, hvad du mener? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Kleis

   Den skal være magen til din 🙂
   Jeg bedte om noget uldstof i en forretning, som så har givet mig et ordenlig stykke, uden mønster. Så jeg bliver nødt til at klippe i det, ellers bliver den for lang.
   Men uldet strækker lidt på den ene led, og jeg er lige begyndt til sykursus, hvor jeg fik at vide, at det ikke er ligemeget hvor man klipper mht. stræk. Men ved ikke hvilken led 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Arh, okay. Og ja, du har helt ret i, at det ikke er lige meget hvilken led stoffet vender. 🙂 Det som du skal finde er trådretningen. Trådretningen er langs ægkanten, som er en side på stoffet, der ikke ligner “det rigtige stof”. Det er virkelig svært at forklare, men jeg har ikke rigtig kunnet finde et billede af det. Men det er ca. 1-2 cm af stoffets kant, som har en anden struktur end resten af stoffet. Den kant er det, som er længden på stoffet og også det samme som trådretningen. Når du skal lave den her nederdel skal du derfor klippe i stoffet i den anden retning (som dermed er bredden af stoffet). Når du har nederdelen på, så skal trådretningen nemlig være lodret (altså fra hoften og nedad). Det er lidt svært at forklare, når man ikke kan vise det, men jeg håber, at det giver mening. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når jeg ser sådan noget ville jeg ønske at jeg gik med blusen udover min nederdel, for så kunne det da ikke være nemmere at sætte en produktion i gang. Desværre foretrækker jeg altså at have blusen nede i min underdel, og det kræver altså en linning, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Lækkert og nemt! Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kera

  fed DIY! kan man godt overlocke på en almindelig symaskine? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ja. De fleste symaskiner burde have et overlocksøm. Hvis du har en manual til din symaskine, så burde det være beskrevet i den. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlig nem DIY guide, tak for det 🙂

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Want: highwaist bikini