Today's outfit: 22. april 2013

Spaghetti-squash med tomatsovs

 photo IMG_6645.jpg photo IMG_6659.jpg photo IMG_6661-2.jpg photo IMG_6674.jpg photo IMG_6677.jpg

Nu havde jeg set det her spaghetti lavet ud af squash så mange steder, at jeg blev nødt til at prøve det. Jeg havde måske forventet, at det ville være kedeligt og smagsløst, men med en god tomatsovs så smager det fantastisk! Til tomatsovsen brugte jeg bare lige, hvad jeg havde liggende, så det bliver lige en cirka-sovs. Alt afhængig af hvor meget kød, der er i sovsen, så er retten til 1-2 personer. I forhold til spaghettien så vil jeg vurdere, at man skal bruge 1 lille squash per person.

Ingredienser (1-2 personer):
1-2 squash. 1 dåse hakkede tomater. 125-250 g hakket oksekød. 1 stort løg. 1 fed hvidløg. Krydderier (fx timian, oregano, chili). Salt og peber.

Fremgangsmåde:
1. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og brun kødet i en gryde ved god varme.
2. Tilsæt tomater og krydderier og lad det simre i gerne 1/2-1 time. Smag til igen til sidst inden servering.
3. Skær squashen i tynde strimler på et mandolinjern.
4. Læg strimlerne i en gryde med kogende letsaltet vand i 2-3 min. Sigt den kogte spaghetti-squash og lad det dryppe lidt af inden servering. Spis med tomatsovsen og riv evt. også lidt parmesanost over, hvis det skal være ekstra lækkert!

Photobucket

18 kommentarer

 • Ser lækkert ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] som han foreslåer, og i stedet lavet en “pasta” af squash, inspireret af den fine dame HER. Det fungerede […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Prøv denne ret med rejer, det lyder måske lidt mærkeligt men smager fantastisk! Jeg er tosset med din blog forresten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det lyder bestemt ikke tosset, tak for tippet! Og mange tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Det er nemlig rigtig lækkert og er en god måde at spare på unødige kulhydrater!

  Til dem der ikke har et mandolinjern, så kan en kartoffelskræller fint bruges 🙂 Bare undgå at rive de inderste kerner med, ligesom i en agurk, da den del indeholder mere vand, og det derfor let bliver for snasket efter min mening.
  Et alternativ til at koge squashstrimlerne, er at blødgøre dem på en pande smurt med en lille smule olivenolie. Det bliver bedst, hvis der stadig er lidt bid i – ligesom med al dente pasta. Så bliver det hele mindre “vandet” 🙂

  – Og tak for en dejlig blog, forresten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for de mange gode tips! Jeg tror, jeg skal prøve det med panden engang. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt at du lige lavede denne! Troede ikke man kunne lave den med et mandolinjern, troede man skulle ud og investere i en “Spiral Cutter”! Men mandolinjernet ser da ud til at gøre det godt, og kan sikkert kluntes fra min mor eller købes i en genbrugsbutik!

  Glæder mig til at prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg ved slet ikke hvad et spiral cutter er, det lyder sgu avanceret! Og ja, genbrugsbutikker kan virkelig gemme på overraskende mange sjove og nyttige ting til køkkenet! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du er simpelthen så god til at lave enkle og super appetitlige retter. Den her har jeg hørt om, men du beskriver det bare så det er lige til at gå til. jeg har ikke et mandolin jern, men den der squash må man kunne skære i strimler med en god kniv…. Mums. Aftensmaden er hjemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak, Maria! Det er jeg virkelig glad for at høre. Jeg håber, at det smagte godt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dine retter er altså så enkelte men sindsygt lækre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor lækkert – og virkelig SU tilpasset 🙂 skal prøves næste gang på midten af måneden, hvor man ikke har flere penge haha

  Forresten har jeg en giveaway kørende, hvor 10 par wayfarer solbriller udloddes! Deltag her, hvis det har interesse 🙂
  http://imeldascloset.bloggersdelight.dk/2013/04/vind-wayfarer-solbriller/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Lige præcis! Det var også mit udgangspunkt, haha! 😀

   Og fed giveaway!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud! Jeg har også set retten rigtig mange steder efterhånden – jeg er nok nødt til at prøve den nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille

  Hvordan har du lavet strimlerne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Som jeg skriver har jeg brugt et mandolinjern. Det, jeg har, kan jeg skifte forskellige knive i, så den også kan lave strimler. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Today's outfit: 22. april 2013