Merry (handsome) Christmas

DIY marmor boks

Jeg bloggede om dette DIY-projekt for et par uger siden, og lige før jul havde jeg endelig tid til at gå i krig med det. Jeg kunne ikke finde nogen detaljeret guide på nettet, så jeg prøvede mig bare frem, og i forhold til at det var første gang, at jeg har arbejdet med sådan noget selvklæbende folie, så gik det da nogenlunde! Det er lidt svært at arbejde med folien og få den helt glat uden lufthuller, men med lidt fingersnilde kan man godt få et pænt resultat – også første gang. Jeg har prøvet at sammenfatte en lille guide, som jeg håber, at I kan bruge. Marmor-folien har jeg købt her.

 photo IMG_3094.jpg1. Du skal bruge: En boks, du vil dække med folien. Selvklæbende folie. En lineal. En saks. En blyant/kuglepen. Noget at udglatte folien med – jeg brugte en dejskraber. Det er også en god idé at have noget tungt, man kan holde på folien med, så ikke den ruller sammen.

 photo IMG_3142-2.jpg2. Rul folien ud og klip et stykke af, der kan dække hele kassen. Placer kassen på midten af folien. Med lineal langs kassen tegner du streger fra hjørne til kanten af folien på alle vinkler. Vær forsigtig med ikke at rykke rundt på kassen undervejs, da de streger du så allerede har tegnet ikke passer.

 photo IMG_3161.jpg
3. For at være sikker på at folien dækker kassen pænt, så klipper jeg stykkerne, så de to korte sider passer perfekt til kassens bredde, imens de to lange sider er lidt bredere end kassen, så de kan nå rundt om hjørnerne, så jeg er sikker på, at kanterne bliver dækket. Se evt. billede 5.

 photo IMG_3166.jpg
4. Start med at klistre folien på bunden. Det er nok det sværeste, men heldigvis er det en god flade at begynde med, at den jo alligevel ikke kan ses, når kassen står på bordet. 😉 Riv kun papiret af folien til bunden af, ellers er det ikke til at styre. Start med at sætte to hjørner på plads i forhold til de streger, du har lavet, og glat så et lille stykke ud af gangen. Det er nemmest, hvis kassen vender med bunden i vejret. For at folien bliver helt glat og fri for lufthuller, er det vigtigt at udglatte fra kant til kant og her bruge dejskraberen eller hvad du nu har fundet frem.

 photo IMG_3170.jpg
5. Så skal siderne på plads. Start med de to sider, der skal nå rundt om hjørnerne, og afslut til sidst med de to andre sider. Det er nødvendigt at klippe lidt til for at folien også kan bukkes rundt om toppen af kassen. Hvis din kasse er lille nok eller din folie stor nok, så bliver det selvfølgelig flottest, hvis folien kan nå hele vejen ned i bunden af kassen og dække det hele.

 photo IMG_3175.jpg
6. Slut til sidst af med at dække låget med folie på samme fremgangsmåde.

 photo IMG_3224.jpg
7. Den færdige kasse! Jeg synes virkelig, at det var svært, men allerede da jeg skulle lave låget, gik det en del bedre end selve kassen. Desværre viste folien sig at være ret gennemsigtig, så at bruge en meget farverig og mønstret kasse var en ret dårlig idé. Heldigvis er der masser af folie tilbage til en ny kasse, og så har jeg jo øvet mig, så den bliver endnu flottere!

Kunne I finde på at kaste jer ud i sådan et projekt? Jeg synes virkelig, at det bliver en fin og ikke mindst billig løsning.

Photobucket
   

28 kommentarer

 • […] Jeg startede med at male det nederste af kasserne i sort. Farven jeg har brugt er akryl maling fra Søstrene Grene. Derefter valgte jeg at lågene skulle være marmor. Jeg har før brugt folie til at pynte og ligesom den her gang, brugte jeg guiden her: http://pagik.dk/2013/12/diy-marmor-boks/ […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bruges, en skotøjsæske ville f.eks. også være oplagt. Jeg fulgte egentlig bare Pernille guide (find den her), og efter lidt besvær med klæben og udglatning af luftbobler, kom der en fin opbevaringskasse ud […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] brugte i denne omgang “træ”-folien, som jeg skar ud med mit skalpel-kit. Jeg brugte Pagik’s fremgangsmåde. Låget blev ikke helt perfekt, men man må jo starte et sted. Det hele tog nok en […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg kom lige forbi dette indlæg af lidt ældre dato, men kan se, at jeg helt sikkert skal kaste mig ud i de firkantede bokse i stedet for de runde.. De er helt umulige.. Hehe..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Haha, wow! At beklæde runde bokse med folie virker godt nok også som et ambitiøst projekt. Jeg syntes, at selv den her var en udfordring. :b

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Er den den mamorfolie, som de kalder “marmor mørk” du har brugt? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] købe i diverse byggemarkeder – jeg har købt mit i Silvan til 49 kr. eller ligende. Se den her Og her er et billede af min […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i Ikea, og marmor papiret er så vidt jeg husker købt i Røverkøb. Jeg blev inspireret af Pagiks indlæg. De små dødningehoveder er faktisk viskelæder, de er super fede, så jeg nænner ikke at bruge […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Julie

  Den er simpelthen så fin!
  Tror jeg vil prøve mig ad med at klæbe mine (blå) vindueskarme ind i det. Men hvor har du købt det? 🙂

  Hilsen Sara Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Også rigtig god idé! Linket er øverst i inlægget. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bruges, en skotøjsæske ville f.eks. også være oplagt. Jeg fulgte egentlig bare Pernille guide (find den her), og efter lidt besvær med klæben og udglatning af luftbobler, kom der en fin opbevaringskasse ud […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  marmorfolie er dog en fantastisk opfindelse, det er så fint. jeg tror jeg vil pynte min hvide macbook med folien, det kunne blive vildt nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ej, det var også en rigtig sjov idé! Det vil jeg gerne se resultatet af. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Sikke en god idé – tak for inspirationen, det skal bestemt prøves! Tænkte på, hvilken type folie du mon har brugt? Er det den grålige, som findes i to størrelser? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak, jeg er glad for at høre, at indlægget kunne bruges! Det er nemlig den, den de kalder ’09. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary-Liz

  Smuk marmor boks og man kan se uglerne igennem, det giver en fin stemning.

  Glædelig bag jul.
  Mary-Liz
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Virkelig kreativt Pernille 🙂

  Må vi ikke se dine julegave høst?

  Du plejer altid at få nogle gode gaver.

  Håber du vil lave et indlæg om dine julegaver

  Tak for en god blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak!
   Det kan du tro, det kommer senere i dag. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pernille 🙂
  Simpelthen så fint et resultat, ærgerligt at den er gennemsigtig, men det ses ikke når musikken spiller… Jeg skal da helt sikkert have prøvet det, en god ide til et januar-weekend-projekt… Godt nytår 🙂
  Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hehe nej, det håber jeg heller ikke! Det er jo alligevel så mørkt her om vinteren. 😉

   Rigtig godt nytår til dig også, Karina!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes Victoria

  Jeg har selv været i gang med netop selvsamme projekt (bl.a. til et par julegaver). Synes faktisk også, det gik helt udemærket, og skal bestemt have lavet nogle flere. Havde købt folien i Bauhaus til en halvtredser, og synes ikke det virkede gennemsigtigt. Men min kasse var selvfølgelig også neutral og ensfarvet (måske det har noget at sige). Dog er tippet lige givet videre, for fint – det er det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ej, hvor en god idé at bruge det til julegaver også! Jeg tror næsten, at folien er den samme. Jeg har i hvert fald ikke set andre slags end denne, så tror det har meget at sige hvor farverig ens kasse er. Min kasse er jo meget mønstret, så i forhold til det dækker den egentlig okay. Jeg havde bare ikke lige tænkt tanken, at det ville have betydning. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sad faktisk og fik selv samme ide igår. Så smart – og BILLIGT!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det er nemlig så smart! Og der er rigeligt af folie i sådan en rulle, så man får lidt lyst til at dække endnu flere ting. :b

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er blevet rigtig fin, lidt synd det var så gennemsigtig. Jeg tror da vist jeg skal prøve det ad på et tidspunkt 🙂

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ja, det er ret ærgerligt. Og det kan du da i hvert fald roligt kaste dig ud i med dine krea-evner! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Merry (handsome) Christmas