Fødselsdagsgaver

5 gode kaffebarer i Århus

Jeg elsker at spise ude, men jeg må indrømme, at det er sjældent, at det sker. Til gengæld udforsker jeg ivrigt kaffebarer, og jeg har derfor stykket en lille guide sammen med mine 5 favoritkaffebarer i Århus. Del også gerne jeres favoritter i kommentarfeltet – indlægget bærer nemlig ret meget præg af hvilken ende af Århus, jeg mest befinder mig i. Selvom jeg nu også vil påstå, at det er her, det bedste kaffeområde er.

 photo IMG_3118.jpg
La Cabra, Graven 20. Jeg stødte første gang på La Cabra til en madmesse i Ridehuset, hvor de serverede en af de bedste kopper sort kaffe, jeg nogensinde har fået. Det er et sted, hvor der virkelig bliver gået op i den gode kaffe, både oprindelse og måden det bliver lavet på, og så har de også et lille udvalg af brød og kager fra eget bageri. Jeg er desuden virkelig stor fan af den service, de serverer deres kaffe i, så jeg kan kun anbefale at man bliver siddende for at nyde sin kaffe.

 photo IMG_3120.jpg
Sigfred’s Kaffebar. Sigfred’s er nok et sted, de fleste århusianere kender, da stedet er blevet kåret som Byen Bedste flere gange. Dog ligger de to store kaffebarer faktisk begge gemt lidt væk, så man skal alligevel være lidt kender, for at finde dem. Denne på billedet, der ligger i en baggård på Guldsmedgade overfor Føtex, har en særafdeling til sort kaffe, imens den anden på Strøget er placeret inde bagerst i boghandleren Vangsgaard, hvor man kan nyde sin kaffe og lækre kage (for der er udvalget altså ekstra godt!) omringet af flotte gamle bøger. Virkelig hyggelig stemning, der på mange måder minder om Merci i Paris. Sigfred’s er sammen med La Cabra de dyreste steder at købe sin kaffe på denne liste, men til gengæld får man også en stor og hyggelig oplevelse.

 photo IMG_3129.jpg
Street Coffee, Brammergade 15, og Vestergade 52. Selvom der er nogle få siddepladser, så er Street Coffee nok mere et sted, man køber en kaffe to go. Men fordi en kaffe er to go behøver den jo ikke at være dårlig, og det er den bestemt ikke hos Street Coffee, som har en dejlig afslappet atmosfære og et en tand billigere menukort end nogle af de andre kaffebarer. Jeg elsker deres iskaffe, og så er de altså bare lidt mere street end så mange andre steder.

 photo IMG_3096.jpg
Rub & Stub, Mejlgade 17. Rub & Stub er nok mere et madsted end en kaffebar, men det er her, jeg tager hen, når jeg har brug for et skud koffein til timerne på TEKO. De er virkelig søde, og så er deres kaffe billig. Min favorit er iskaffen til 25 kr, som jeg efterhånden har konsumeret en del af.

 photo IMG_3125.jpg
Great Coffee, Klostergade 32. I kaffebaren i baggården huserer en af verdens bedste baristaer Søren Stiller Markussen, som har vundet adskillige medaljer indenfor kaffeverdenen (detaljer skal jeg altså ikke gøre mig klog på). Man kunne godt frygte at stemningen derfor er lidt snobbet, men man kan virkelig mærke kærligheden til kaffen, og hvis man ikke selv er så klog på kaffe, så er de gode til at hjælpe én med at finde den helt rigtige til ens egne smagspræferencer. Priserne er også helt rimelige, især taget i betragtning af hvilken udsøgt kaffeoplevelse man får.

Photobucket
   

15 kommentarer

 • Olivia Boe Mortensen

  Jeg synes helt sikkert også, at den nye kaffe bare Go’ kaffe på ingerslevs boulevard i den gamle pølsevogn er værd at nævne. Lækker billig kaffe, dejlige mennesker og sublimt udvalg af kage. <3 Lækkert indlæg, synd at to af stederne desværre er lukket nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pernille 🙂
  Blev helt glad da jeg læste dit indlæg.. For jeg er også selv tosset med god kaffe… Utroligt nok kender jeg ikke den sidste du nævner, så tak, det sted må jeg et smut forbi… Elsker La Cabra, og har linket dit indlæg til en god ven/kollega som har La Cabra som sponsor til deres cykelhold.. Tror de bliver glade for, at det ikke kun er dem, som er begejstret over La Cabras kaffe 🙂
  Knus Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ej, hvor fedt Karina. Det håber jeg da, at de bliver glade for. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Et rigtig godt sted er en ret lokal cafe på Ålborggade 19 på frederiksbjerg, Cafe Ispirazione.

  Det er importeret kaffe fra Italien da ejeren er der fra, og desuden har den vildeste passion for kaffe. Hvis man er på mad – eller loppemarkedet på Ingerslev, vil jeg klart anbefale at tage en smut forbi!

  PS. De laver Affogato, som den italienske udgave af iskaffe. Som egentligt bare er et glas med is (man selv vælger) og et skud espresso.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for tippet! Den affogato lyder virkelig som noget, der skal tjekkes ud! Nam nam. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige et indlæg efter min smag! Jeg er selv kaffe elsker, men jeg kan da se at jeg mangler at prøve et par steder! Rub og Stub og La Cabra. Dem må jeg besøge snarest. Men jeg er helt vild med Sigfreds og Street Coffee 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hvis du kan lide de to, så kan du bestemt glæde dig til at prøve Rub & Stub og La Cabra. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  Sikke et fint indlæg 🙂 Der er virkelig intet så godt som god kaffe 🙂 har virkelig altid haft lyst til at uddanne mig som fritidsbarista ved siden af studiet 😛
  Sigfreds i baggården er nok min lokale 😛 Bor lige ved siden af og elsker virkelig deres atmosfære 🙂 Men næste gang skal jeg helt sikkert prøve La Cabra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak!
   Arh, ja, det kunne også være noget så herligt!
   Der er også virkelig hyggeligt. Jeg går igennem passagen flere gange om ugen, og der dufter simpelthen så dejligt. Glæd dig til La Cabra. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er egentlig ikke den store kaffebarfan, da jeg ikke helt forstår, hvorfor jeg skal betale plusminus 35 kroner for en kop kaffe. Især når man som mig helst bare drikker en omgang filterkaffe med mælk i – kvantitet frem for kvalitet. Men… jeg kan rigtig godt lide Great Coffee, når det så skal være. Jeg får næsten lyst til at blive kaffenørd, når jeg er der, og jeg kan godt lide atmosfæren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Det er jeg helt enig i! Jeg bliver også altid lidt nærrig på det område, så det plejer også kun at være et par gange om måneden, at jeg køber en så dyr kaffe. Men så bliver nydelsen også bare ekstra stor, fordi man har ventet så længe på den. Og ja, haha, jeg har det på helt samme måde med at have lyst til at blive kaffenørd. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gertrud

  Virkelig godt indlæg, dejligt med lidt inspiration til nye steder 😀
  Bor selv i Århus og er også selv vild med Sigfreds Kaffebar – men vidste du at der er en til? Der ligger en lille en oppe ved Bruuns Galleri/starten af strøget tæt på kirken? Den er også rigtig hyggelig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak, det er jeg glad for at høre! 🙂
   Ja, den har jeg dog aldrig selv besøgt. Jeg betragter mere den som et to go sted, da den ser så lille ud, men kan være at jeg tager fejl? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der kan man godt sidde – der er ikke mange siddepladser, men der er hyggeligt :). Er det i øvrigt ikke også Sigfreds, der ligger i Vangsgaard? Altså boghandlen på strøget. Det mener jeg – og det er i hvert fald et hyggeligt sted!
   Desuen vil jeg gerne føje Altura til din liste – den ligger nærmest ved siden af La Cabra (som jeg vist skal have testet) og konceptet er også hjemmeristet kaffe af høj kvalitet. Og som en lille bonus for fattige studerende, er det tilladt at tage sin egen mad / kage med :D! Helt genialt og vildt hyggeligt sted 🙂
   Og hurra for et hyggeligt indlæg, i øvrigt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jo, det har jeg også skrevet i beskrivelsen af Sigfreds. 😉 😀

   Og fedt, det vidste jeg slet ikke med Altura, at man selv kan tage mad og kage med. Det må jeg i hvert fald have afprøvet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsgaver