Min italienske dagbog #4

Grøntsagslasagne med aubergineplader

 photo DSC2583.jpg photo DSC2587.jpg

Jeg får i den grad prøvet nogle italienske madvarer (og is), men jeg prøver også at huske min sunde fornuft, så ikke jeg er dobbelt så stor, når jeg vender tilbage til Danmark. Indtil videre er det dog faktisk gået overraskende let, men det har jeg tænkt mig at fundere over i et fremtidigt indlæg. Nu først til et madeksperiment, hvor jeg ønskede at skifte lasagnepladerne ud med aubergine for lige at forhøje sundhedsfaktoren en smule. Det er en simpel ret, og med de gode lækre råvarer, så smager det virkelig godt! Første gang blev retten en smule vandet, men da jeg prøvede igen i går, blev det en så større succes, at opskriften kommer en tur her på bloggen. Heldigvis kan jeg også huske, hvad jeg puttede i.

Ingredienser (ca. 3-4 portioner, hvis man ikke spiser andet til):
1 stor aubergine eller 2 små (ca. 600-700 g). 250 g champignoner, gerne de brune. 1 dåse tomater. 300-400 g solmodne tomater (kan du ikke finde nogle, der er helt vildt gode og røde, så brug i stedet en dåse tomater). 1 gulerød. 1 løg. 2 fed hvidløg. Frisk basilikum. 400 g mozzarella eller 3 kugler. Sukker. Olivenolie. Balsamico. Salt og peber.

Fremgangsmåde:
1. Skær auberginen i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse. Drys salt over alle skiver og lad dem stå i 20 min, for at trække væske ud af auberginen. Skyl herefter saltet af dem og lad dem tørre på køkkenrulle eller et viskestykke.
2. Opvarm ovnen til 180 grader (alm. ovn).
3. Skær løget i små tern og pres hvidløget. Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker, og skræl og riv guleroden.
4. Varm olivenolie op i en gryde og svits alle grøntsager (altså pånær auberginen).
5. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem i gryden. Bruger du kun tomater fra dåse, så kom bare de to op i gryden nu, men bruger du også friske tomater, så lad dem smatte lidt ud i den varme gryde før du tilsætter dåsetomaterne.
6. Når også dåsetomater er kommet i gryden smager du til med sukker, balsamico og salt og peber. Tilsæt til sidst hakket basilikum.
7. Nu skal lasagnen opbygges. Start med at putte lidt sovs i bunden, ikke særlig meget, for så har du ikke nok til de andre lag. Der skulle gerne være til tre lag auberginer, så dæk fadet med en tredjedel af auberginerne. Put derefter en tredjedel af sovsen på og top med mozzarella flået eller skåret i tynde skiver. Fortsæt med de næste lag.
8. Bag lasagnen i midten af ovnen i ca. 30-35 min, og server en salat til. Er lasagnen meget vandet, kan du fx servere et godt stykke brød til og dyppe i væsken. Buon appetito!

Photobucket

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min italienske dagbog #4