A pair of shoes in cork

Mini-shoppeguide til Milano

 photo IMG_8830-1.jpg

Efter min tur til Milano i lørdags (og mit korte stop for to uger siden) har jeg samlet en lille shoppeguide til jer. 7 timer er ikke meget at løbe på i en by, der har så meget at byde på, så betragt det som en inspiration til steder, hvor det er værd at udforske byen yderligere. Udgangspunktet for guiden er Milanos Duomo (domkirken). Her kan du stå af med metroen, hvis du fx kommer fra den store banegård (Centrale F.S.), og fra den plads går der gader ud i alle retninger. Skulle man mangle kaffe og wi-fi kommer her også et lille tip – nemlig at besøge Starbucks-kopien Arnold Coffee, der ligger på Via Orefici 26, kun et stenkast væk fra pladsen. Cappucinoen finder du uden tvivl bedre andre steder, men det er jo altid meget rart at have en wi-fi pusher, når man er i udlandet.

 photo IMG_8851.jpg

Vi starter guiden det sikre sted, nemlig den store shoppegade Corso V. Emanuele II, som starter hvor bagenden af domkirken slutter. Her finder du de store highstreet kæder af både de internationale og italienske. Butikkerne er store, og kommer du i weekenden er du garanteret gøgl og masser af mennesker.

 photo IMG_8850.jpg

Fortsætter du op ad Corso V. Emanuele II, vil du sikkert på et tidspunkt lægge mærke til, at navnene på facaderne begynder at blive dyrere og dyrere. Når du når til enden af shoppegaden kan du fortsætte over et mindre torv, hvor gaden bliver til Corso Venezia, og så har du for alvor bevæget dig ud iblandt de dyre drenge og til området, hvor de største designere har deres flagshipbutikker. Drej op ad Via Della Spiga, og du vil blive mødt af denne hyggelige og meget prestigefyldte gade, hvor du finder Dolce & Gabbana, Lanvin, Hermés, Prada og Roberto Cavalli  – bare for at nævne nogle få. Selvom man måske kun har råd til at vinduesshoppe, så vil jeg stadig anbefale at gå en tur ned igennem denne gade. Stemningen er virkelig noget særligt, og vinduesudstillingerne er i sig selv helt fantastiske at kigge på. Når du når til enden af Via Della Spiga, så gå til venstre ned ad Via Allesandro Manzoni, og så vil du blandt andet gå forbi et Armani Hotel, jojo! Lidt af et vildt syn.

 photo IMG_8848.jpg

Så har du passende slået en lille sløjfe og er endt tilbage til Duomo – eller måske er du aldrig kommer videre og vil hellere hen til de lidt mere særlige butikker. Så er det nu, du skal lytte efter! Første stop er dog Via Torino, der starter fra forsiden af domkirken. Her finder du også mange spændende butikker, og især mange af italiens egne billigere kæder som fx OVS, der er lidt H&M-agtig. Her ligger også Treesse, en af de bedste butikker, jeg er stødt på hernede, hvis man er på udkig efter sneakers (og jeg gik da heller ikke tomhændet derfra). Butikken har også en afdeling dedikeret til skateboards og dertilhørende sko, noget der også skulle vise sig at være en trend i området der fulgte derefter. Via Torino har også rigtig mange butikker, med (lidt for) billige sko. Jeg havde i hvert fald min tvivl om ægtheden på mange af varerne, men hvis man er på udkig efter et par billige sko, så må det her også være stedet.

 photo IMG_8849.jpg

Hvis du følger Via Torino, vil du på et tidspunkt blive ført til venstre ad Corso di Porta Ticinese. Det var uden tvivl mit yndlingsområde på turen, og det var også her, at jeg fandt butikken med kork-skoene. Her var mange spændende, anderledes (og dog stadig dyre) butikker, og jeg kunne sagtens bruge en hel dag på bare at sidde og betragte de mange cool typer, der befærdede sig i dette område. Det kunne man så passende gøre med en is i hånden fra Grom, som ligger på venstre hånd efter Colonne, den gamle buebygning. Når du når enden af gaden er du ikke langt fra kanalerne, som ligger på højre hånd. Da jeg var der, havde de dog gang i en masse byggearbejde, som spærrede for den ene kanal, men den hyggeligste af dem, Naviglio Grande, var der heldigvis ikke rørt ved. Her ligger en masse caféer og restauranter, og det virker bestemt som det oplagte sted at holde en pause og ellers nyde livet.

Det var alt, jeg nåede. Jeg vil lige sige en stor tak til Amanda, der kom med gode tips på bloggens facebookside, og faktisk var skyld i, at jeg kom så godt rundt omkring. Et område, jeg også gerne ville have nået, var den nye bydel Pourta Nuovo fra gaden Corso Como op til Garibaldi stationen. Området skulle eftersigende været et modeområde i vækst, så den anbefaling er hermed også givet videre.

Photobucket

2 kommentarer

 • Årh, mange tak for guiden. Skal selv til blandt andet Milano til sommer med min Franske kæreste, så har brug for lidt inspiration til hvad vi skal lave (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ej, det skal I glæde jer til! Der er skønt. Håber I kan bruge guiden. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A pair of shoes in cork