Outfit: new pants

Ovnbagt gnocchi i tomatsauce

 photo IMG_0394.jpg photo IMG_0428.jpg photo IMG_0430.jpg

Jeg vil ikke påstå, at jeg er blevet god til at lave italiensk mad. Jeg har jo ikke nogen italiensk mamma, der kan vise mig hvordan det skal gøres. Dog har jeg i hvert fald slået mig løs iblandt italienske madvarer og specialiteter, og jeg synes da selv, at det, jeg finder på, smager meget godt. En af mine favoritting er blevet gnocchi. Jeg havde aldrig brugt det i en ret før. Ikke fordi at man ikke kan få det i Danmark, jeg har bare altid kigget lidt undrende på det i supermarkedet og ikke vidst, hvad jeg skulle stille op. Det er heller ikke fordi, at jeg eksperimenterer så voldsomt meget med mulighederne hernede. Jeg har spist det seks gange, alle gange med tomatsauce. Men det smager altså til gengæld bare SÅ godt. Den anden dag vovede jeg mig ud i at tilberede retten i ovnen toppet med mozzarella i stedet for bare at koge dem, og det var altså toppen. Til dem, der ikke kender gnocchi, kommer her en lynhurtig beskrivelse. De er normalt lavet af kartofler og mel, og findes i flere forskellige former. Dog alle små og buttede. De kan både steges på panden og koges og kan anvendelsesmæssigt sammenlignes med pasta. Dem jeg fandt til denne ret havde tilsat ricottaost, og de var dælme gode og bløde i både smag og konsistens.

Ingredienser (2 gode portioner):
Tomatsauce how you like it. Jeg laver min tomatsauce på slum og af hvad jeg lige har. Har man blodrøde solmodne tomater er der ikke noget bedre end en sauce af dem, hvor de får lov til at stege til de bliver helt bløde og udsmattede som en sauce, tilsat olivenolie og evt. lidt vand. Ellers kan I lave noget ala den, jeg lavede her.
Derudover: en pakke gnocchi, en kugle mozzarella og parmesan. As simple as that! Frisk basilikum, hvis du vil pimpe retten lidt.

Fremgangsmåde:
1. Forbered tomatsaucen.
2. Tænd ovnen på ca. 200 grader (alm. ovn).
3. Da tomatsaucen gerne skulle være våd nok i sig selv, er det ikke nødvendigt at tilberede gnocchierne på forhånd. Bland i stedet det hele sammen i et fad og top med plukket mozzarella.
4. Bag i ovnen i ca. 5-10 min. til osten er smeltet og måske har fået lidt farve.
5. Spis med revet parmesan på toppen og fx en salat til. Jeg lover jer, at det er himmelsk!

Photobucket
   

11 kommentarer

  • Stinne

    Næsten et år efter jeg trykkede ‘like’ på bloglovin, har jeg netop besluttet at denne ret skal være morgendagens aftensmad. Jeg vidste, jeg nok skulle få lavet retten på et tidspunkt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille B. Hansen

      Ej, hvor dejligt at høre! Jeg håber, at den smagte helt fantastisk! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, det vil jeg prøve 🙂 Du må også prøve at langtidsstege dem på panden, det er godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Det bliver jeg nødt til at prøve næste gang. Jeg ved bare ikke helt, hvad jeg så skal servere til dem. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juju

    Mhh hvor ser det lækkert ud! Hvilke danske supermarkeder kan man købe gnocchi?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MUMS, det ser lækkert ud, og er sikker på det smager mindst lige så lækkert som det ser ud 🙂

    Mvh. Michelle-Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Det gjorde det også! Kunne spise det igen og igen. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har længe gerne ville prøve at lave noget med dem uden at vide hvad jeg skulle stille op med dem, så mange tak for tippet! 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Jeg er glad for at høre, at jeg kunne bringe lidt opklaring på det punkt. 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: new pants