Outfit: last day in Italy

Fun facts om mine 3 måneder i Italien

 photo IMG_0163.jpg

Imens jeg sidder i flyet på vej mod Danmark, så kan I jo lige more jer over nogle fun facts fra de 3 måneder.

– Jeg har spist omkring 16 forskellige slags oste – altså typemæssigt, ikke bare 16 kugler mozarella, det havde været kedeligt. Min mest udsædvanlige osteoplevelse var den, jeg døbte citronmåneosten, som er en sød røget ricotta med citronsmag. Giv mig en ske, så er der dessert!
– Jeg har brugt godt 2.000 kr. på at rejse til Danmark for at se Justin Timberlake (foruden koncertbilletten). Det var det hele værd, i øvrigt.
– Jeg har savnet Danmark og i særdeleshed Århus og mit dejlige værelse hver eneste ene dag.
– Jeg har besøgt 7 forskellige byer udover Bassano del Grappa (Milano 3 gange, Padova, Venedig, Bologna, Verona, Vicenza og Marostica) og bjerget Monte Grappa.
– Jeg har fundet en ny kærlighed for fyldte croissanter, drinken spritz (Aperol), gnocchi, friske abrikoser, flade ferskner og alle tænkelige produkter med citronsmag.
– Det første, jeg planlægger at indtage i Århus, er en god iskaffe. Dét har været savnet!
– Jeg har imod stærke forventninger (så vidt jeg kan se) ikke taget på. Så ja, man kan godt spise is, pasta og hvidt brød stort set dagligt uden at blive tyk. Tag dén, dameblade!
– Til gengæld (eller måske netop grunden til det) er mit indre madur rykket 1-2 timer i forhold til frokost og aftensmad, og jeg spiser meget mindre måltider end hvad jeg plejer i Danmark.
– Da jeg flyttede ind, havde jeg 19 bøjlestænger på min garderobestang. Jeg endte med at have 40 bøjlestænger, inden jeg forlod Bassano.
– Jeg har drukket alkohol 12 gange. Halvdelen af gangene alene. Er det nødvendigt at sige, at jeg craver en kæmpe bytur?
– Jeg har kun spist pizza 7 gange.
– Jeg har nok i gennemsnit spist is 2 gange om ugen.
– Den sidste måned har jeg kørt på en meget flad cykel. Der er ingen cykelpumpe i lejligheden, og nu tættere vi kom på afrejsesdagen nu mindre lyst havde jeg til at købe en.
– Jeg har vasket tøj dobbelt så ofte, som jeg plejer i Danmark.
– Jeg er blevet solskoldet to gange. Jeg plejer aldrig at blive solskoldet.
– Jeg bagte hindbærsnitter som farvelkage til mit praktiksted.
– Jeg har uploadet 228 billeder på Instagram.
– Jeg har mødt en (stor) slange på en løbetur og vågnede op til et firben, der sad på mit lår, da jeg tog sol ved poolen. Jeg har også oplevet en due, der sked mig i nakken. OP på dyreoplevelser!
– Jeg gav op med at lære italiensk, da der var en måned tilbage. Jeg kan stadig ikke tælle til 10.
– Jeg købte et vægtsæt på 30 kg med stang og håndvægte. I to måneder holdte jeg mine tre ugentlige træninger, de sidste tre uger brugte jeg alverdens undskyldninger for ikke at lave en skid som praktikopgave og ondt i foden. Jeg glæder mig dog helt vildt til at komme tilbage til Fitness World, og jeg har allerede booket mine tre første hold.
– Jeg savner god sort kaffe lavet på min Chemex kaffebrygger. Kæft, jeg har fået meget dårlig kaffe.
– Jeg tager blandt andet 1 kg nutella, limoncello, Aperol og kaffebolcher med mig hjem.
– Jeg fik smagt grappa én gang. Det smagte af snaps. Jeg kan ikke lide snaps.
– Jeg har købt 4 par sko. Alle på den første måned.
– Jeg er faret vild et utal af gange. Jeg plejer ellers at påstå, at jeg har en rimelig god stedssans.
– Jeg har fået set 6. sæson af Mad Men og to sæsoner af Parks and Recreation.
Jeg fik brugt næsten alt det tøj, jeg tog med.
– Jeg har været så deprimeret over juli-vejret (det hjalp ikke, at I havde det SÅ lækkert i Danmark), at jeg planlægger at købe en miniferie sydpå. Langt mere sydpå.
– Jeg er også en lille smule deprimeret over, at jeg ikke har været på stranden eller nydt rabarber denne sommer. Heldigvis har min mor frosset rabarber fra haven ned, så jeg kan nyde en hjemmelavet rabarbertærte, når jeg kommer hjem. Verdens bedste mor!
– Jeg ved overhovedet ikke, hvad der er årets sommerhitsang. Enlighten me, tak!
– Jeg forudser et chok, når jeg besøger Føtex Food for første gang igen. Faktisk er jeg ret sikker på, at jeg vil græmmes over alle danske priser.
– Det kommer nok også til at tage mig lidt tid at vende mig til, at jeg ikke længere skal affaldssortere i fem forskellige kategorier – og holde øje med hvilken dag jeg må tage hvilken affaldspose med ned.
– Jeg glæder mig til at udnytte, at jeg faktisk kan handle ind imellem kl. 12.30 og 15.30.

Hvis I ikke har andet at lave, så kan I jo også lige kigge forbi indlægget her og læse om nogle af de ting, der undrer mig ved italienerne. Jeg har desuden tilføjet en ting eller to.

Photobucket

22 kommentarer

 • Sikke et hyggeligt indlæg med dine spændende oplevelse fra Italien 🙂

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak! Jeg er glad for at høre, at det var hyggeligt at læse. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super dejligt indlæg, så hyggeligt at læse om dine oplevelser og den der søde røgede ricotta med citronsmag – den må jeg da prøve engang, den lyder intet mindre end fantastisk! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Amen den var så god!! Jeg savner den virkelig. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Sjovt indlæg! Håber også du skriver et opfølgende indlæg på din oplevelse af at være afsted, jeg synes generelt ikke det har virket som om du har været særlig begejstret – Er det helt forkert? Synes mest at man har set en masse mad, men ikke så personlige indlæg og så synes jeg det virker som om savnet til Danmark har fyldt meget.
  Tak for din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak, Helene! Jeg er allerede ved at skrive indlægget. Det har bestemt været en fantastisk oplevelse, som jeg ikke ville være foruden. Men ja, savnet har fyldt meget, især den sidste måned. Der var meget knas med den, jeg delte lejlighed med, hvilket satte en dæmper på humøret (for ikke at snakke om vejret). Det er sgu hårdt at være stort set uden socialt liv i 3 måneder og det så samtidig regner. Men det fortæller jeg meget mere om i indlægget. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Sjovt indlæg 🙂 Velkommen til Danmark igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina Jaqueline

  Skønt..! Skiftevis skriger af grin og klukgriner.

  “Et Barn Af Min Tid – The Minds Of 99” på repeat smukke!

  Og grunden til at du ikke har taget på er self. at hvidt brød og is feder lige så meget som tomat og avokado – kalorie mæsigt. Mend et ved du nok godt! Så i og med at du har spist mindre portioner, går det ud på ét! Rigtig heldigt, så man kan smage hele verden, når nu man er der..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tuusind tak for den søde kommentar!

   Og du har helt ret, smukke! Bare ærgerligt at så mange har den opfattelse, at det er alt eller intet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, det var virkelig underholdende læsning! Dog forstår jeg slet ikke hvordan du kan have fået dårlig kaffe, jeg troede vitterligt det var det italien brandede sig på. Det lyder alligevel som om du tager nogle fantastiske oplevelser med hjem i bagagen. Jeg håber i hvert fald at det levede op til forventningerne og at du fik et kæmpe udbytte af praktikken!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Haha, tusind tak! Nej, det var også min forestilling inden jeg tog herned. Og ja, deres cappuccino er sgu lækker, men deres originale kaffe, som jo er små kopper espresso, det smager på ingen måde specielt lækkert. Jeg fandt faktisk en artikel der forklarede netop det mysterium, men den kan jeg selvfølgelig ikke finde nu..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, det var mange sjove ting. Synes det har været spændende at følge med. Håber du skriver et opfølgende indlæg, når du er hjemme. Tror jeg vist også, du har sagt, at du ville? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tusind tak, Vivi! Det er jeg glad for at høre. Jeg er allerede gået i gang med at skrive indlægget. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Anna

  Jeg kom hjem fra Italien ferie i lørdags og har også limoncello med hjem, men er interesseret i at høre, hvordan du drikker det? Blander du det? Eller som shots? 🙂 Jeg er med dig på priserne, og det der med at man bare lige kan få skåret 200 g frisk parmaskinke for 2 euro, det savner jeg allerede!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg har faktisk ikke selv fået smagt det dernede, men jeg har fået at vide at man serverer det koldt i små glas. Så ja, lidt ligesom shots. Alkoholprocenten er jo dog noget lavere, så det skulle slet ikke smage stærkt. Man kan sikkert også bruge det i drinks, hvis man hellere vil det. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er med dig hele vejen på Spritz. Og psst…de er begyndt at sælge Aperol herhjemme (lidt dyrere, men dog i salg).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ja, det har jeg også set! Men ja. Selvfølgelig dyrere. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, godt indlæg. 🙂

  http://olineama.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: last day in Italy