Nelly sale picks

Min italienske dagbog #8

 photo IMG_1891.jpg photo IMG_1925.jpg photo IMG_1922.jpg photo IMG_1927.jpg photo IMG_1932.jpg photo IMG_1942.jpg photo IMG_1950.jpg photo IMG_1957-1.jpg photo IMG_1961.jpg photo IMG_1962.jpg photo IMG_1975.jpg photo IMG_1984.jpg

I lørdags havde jeg som sagt besøg af mine forældre. Da jeg var på vej ned for at møde dem ved parkeringspladsen, var det begyndte at regne let og lige med ét stod det ned i stænger. De var netop ankommet på det tidspunkt, så jeg hoppede ind i bilen, og så sad vi ellers der og betragtede det hele fra duggede ruder. Vi begyndte at indse, at det nok ikke ville holde op lige foreløbig, og regnen fortsatte da også hele dagen med kun to-tre timers ophold midt på eftermiddagen. Heldigvis er der en god håndfuld museer i Bassano, så vi brugte formiddagen på at blive lidt klogere (så meget klogere man nu kan blive, når størstedelen kun har italienske informationsskilte). Vi besøgte Poli Grappa Museum, som er gratis og forstår at gøre det der destillation okay spændende. Der var i hvert fald en video på 10 min. som jeg følte mig meget underholdt af. Smagen af grappa er jeg til gengæld slet ikke fan af. Slet slet ikke. På den anden side af broen med indgang igennem en bar ligger Museo degli Alpini, som mest af alt handler om krigen, der har udspillet sig på Monte Grappa og i omegnen. Alle informationer står på italiensk, men det koster kun 1 € at komme ind, så det er jo lige til at overkomme. Og de uendelig montre med genstande fra soldater og våben vidner i hvert fald om, at 1. Verdenskrig har haft en stor historisk betydning i Bassano. Senere på dagen besøgte vi også Museo Civico, som rummer en overraskende stor kunsts -og antiksamling. Selve museet er virkelig flot og fremstår utrolig velholdt og nyrestaureret. Jeg brugte faktisk det meste af tiden på at gå rundt og være imponeret over selve museums-omgivelserne fremfor museumgenstandene – men her er jeg jo også bare tydeligt skadet af mit speciale på TEKO.

Vi havde et lille ophold i dagen, hvor der endelig var tørvejr, så vi tog bilen og kørte mod Marostica. Det er en lille landsby, som kun ligger 10 min. fra Bassano, og beyn er mest af alt kendt for én ting. Nemlig et stort levende skakevent, der foregår hver september på lige årstal. Så ja, hvis man har planlægningen i orden, så kan man faktisk nå at opleve det i år! Historien lyder på, at to adelsmænd ville kæmpe om den lokale godsejers datter, men i stedet for en traditionel dyst, så forlangte godsejeren at de duellen skulle afgøres af et spil skak. Det er altså denne historie, som bliver genopført på byens torv, og hvis man ellers kommer indenfor museets åbningstider (de holder nemlig siestalukket), så har man mulighed for at se de kostumer og rekvisitter, der bliver brugt. I det hele taget går skak igen på mange måder og steder rundt omkring i byen, hvilket er ret sjovt at lægge mærke til. Marostica er virkelig en flot middelalderlandsby. Den gamle bymur, som kravler sig op på bakken og ned igen på den anden side, står stadig og omkredser byen i en flot cirkel. Det er også muligt at gå op til toppen af bymuren og borgen på toppen af to forskellige små stier. Den ene fører forbi en kirke, som meget bemærkelsesværdigt har elpærer siddende på både facade og trappen, der leder op til kirken. Uden tvivl et flot syn om aftenen. Stien, der leder op til borgen, er flot med oliventræer til begge sider, men også utrolig ujævn og farlig glat i det våde vejr. Jeg havde ikke taget sko på til sådan en tur, og vejen ned, hvor vi tog den anden sto, som dog var ligeså ujævn og glat, blev med et fast greb om rækværket og små skridt. Oppe på borgen er der en flot udsigt ned til byen, og vi fandt også ud af, at det sådan set er muligt at køre derop i bil i stedet for. Men på trods af de glatte omstændigheder tog det nu trods alt ikke mere end en times tid at gå op og ned igen. Da vi stod oppe på bymuren begyndte en tung tåge af skyer at lægge sig rundt omkring os, og fra det ene øjeblik til det andet, var nærmest hele udsigten væk. Et egentlig lidt smukt syn, men vi blev hurtigt enige om, at det nok var på tide at komme tilbage igen.

Photobucket

6 kommentarer

 • Skønt at læse artiklen i Alt for damerne idag!! Hos CinCin.dk sælger vi de skønne Grappa baserede likører, cocktailmixes og aperitifs produceret at Bartolo Nardini , italiensk ældste destilleri beliggende i Bassano del Grappa!! Prøv det! Smager fantastisk ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak, det er jeg rigtig glad for at høre! Jeg fik smagt grappa dernede, og jeg må desværre indrømme, at det nok aldrig lige bliver til min smag. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate

  Er ny læser på din blog og jeg har virkelig nydt at se dine lækre outfits og læse om alle dine oplevelser i Italien! Du skriver virkelig sjovt og spændende! Nu er jeg helt nysgerrig, hvad læser du og hvad skrev du speciale om?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Ej, hvor er du sød, Kate! Tusind tak og velkommen til! Jeg læser professionsbachelor med speciale i retail design på TEKO. Starter på 7. og sidste semester her i næste uge. Jeg starter først på mit bachelorspeciale d. 1. september, der ved jeg endnu ikke hvad jeg skal skrive om – jeg har ikke tidligere skrevet speciale. Hvis du vil vide mere, kan du dykke ned i den kategori, der hedder “teko”. Der finder du alle de indlæg, der har været relateret til min uddannelse, hvor der blandt andet er et par spørgerunde-indlæg omkring teko og det jeg læser.

   http://pagik.dk/category/teko/

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nelly sale picks