Outfit: little green dress

Honningkagehjerter del 1

 photo IMG_3108.jpg photo IMG_3106.jpg photo IMG_3150.jpg

Sidste jul fik jeg den idé, at jeg ville bage honningkagehjerter, men jeg fandt ud af lidt for sent, at sådan en honningkagedej er en måned undervejs. Mindst. Honningkagehjerterne på billederne er derfor også ren snyd og købt for at få jer alle til at tro, at jeg allerede har bagt honningkagehjerter. Det har jeg ikke. Første step i honningkagedej er nemlig at lave en fordej af hvedemel og honning, som skal stå i mindst en måned. Jeg har fundet Claus Meyers opskrift på honningkager, så jeg regner stærkt med, at de kommer til at smage helt fantastisk – og en del bedre end de tørre hjerter, jeg fandt i Føtex. Er I med på at bage honningkagehjerter i år? Når der er gået en måned, går jeg i krig med en anden del af bagningen og smider selvfølgelig også den del af opskriften på bloggen.

Ingredienser til fordej (ca. 20 stk):
500 g honning. 500 g hvedemel.

Fremgangsmåde:
1. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål og kom det i en bøtte med låg på.
2. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre.

Photobucket
   

9 kommentarer

 • […] dog at man skal være i temmeligt god tid da fordejen skal stå en måned i køleskabet. Det var Pagik der tippede om dette, så da jeg i søndags fik fri fra job gav jeg mig i kast med fordejen. En […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en herlig idé nu til jul 🙂
  Det er med sikkerhed en god opskrift.
  Jeg har gjort brunkagedej klar, den har også bedst af at ligge en tid før bagningen.
  God dag ønskes herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Dejligt at kunne inspirere til julen! 🙂 God aften til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg prøver også Meyers opskrift for første gang i år og er meget spændt på resultatet! 🙂 Men jeg har varmet honningen op til 40-50grader (det er når honningen er flydende) det stod der i hvert fald i den opskrift jeg har…min dej er meget mere sammenhængende end din ser ud – dermed dog ikke sagt at min dej er mere rigtig haha 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Ja! Jeg skulle også lige sende hele opskriften til en veninde, og søgte derfor på nettet, hvor der nemlig også står, at honningen skal varmes op. Resultatet bliver nok tæt på det samme, men som du også siger, så er dejen nemmere at samle, når honningen er varmet op. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg elsker honninghjerter (og snitter for den sags skyld, mmm smørcreme) og jeg har bagt dem de to sidste år efter Meyers opskrift. Men ud af hele min store familie er min mor og jeg de eneste der kan lide dem. Jeg tror derfor ikke jeg kommer til at bage i år, det er sgu så træls når ingen spiser dem. Jeg må finde på noget andet udover de sædvanlige julesmåkager, overvejer lidt klejner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Uuuh, ja. Overvejer også at lave nogle af dem til snitter. 😀 Det er sgu også et stort arbejde, hvis man skal spise dem alle selv. Jeg stemmer for klejner! Det gad jeg også godt prøve at lave selv. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B

  Jeg lavede dem efter meyers opskrift sidste år, og de var en kæmpe skuffelse håber du har mere succes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Øv! Jeg krydser fingre for mine. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: little green dress