Movies I've watched lately #46

Dadel-kakao-appelsin-kage

 photo IMG_6690.jpg

Den her weekend har virkelig været vejr til at bage kage og sidde og nyde et hjemmebagt stykke i sofaen med et tæppe over og varm kakao eller kaffe i koppen. Jeg har længe haft en pakke dadler stående, så den her kage virkede som den oplagte opskrift at bruge. Kagen indeholder hverken mel eller sukker, men derimod mange sunde næringsstoffer, så man kan med god samvittighed tage to stykker. Appelsinen giver en dejlig frisk smag og chokoladen på toppen bidrager med den syndige smag.

Ingredienser:
400 g dadler. 200 g mandelmel (eller malede mandler). Fintrevet skal og saft af 1 appelsin. 1 tsk vaniljepulver. 1 knivspids salt. 5 spsk kakao. 6 mellemstore æg. En stor håndfuld nødder, fx hasselnødder. Ca. 80 g mørk chokolade til overtræk.

Fremgangsmåde:
1. Udsten dadlerne og blend dem med de tørre ingredienser og appelsinskal og saft i en stavblender til massen er jævn.
2. Tilsæt æggene et efter et og blend det hele sammen.
3. Hak nødderne groft og rør dem i dejen.
4. Kom dejen i en smurt springform, tærteform eller lignende.
5. Bag tærten i en 160 grader varm ovn i 40-45 minutter.
6. Lad kagen køle helt af.
7. Smelt chokoladen i et vandbad og hæld over den afkølede kage. Når chokoladen er stivnet er den klar til severing!

 photo IMG_6678_2.jpg photo IMG_6707.jpg

Photobucket
   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Movies I've watched lately #46