Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

10 kommentarer

 1. Julie

  Hvor skal I bo i London?

 2. Henriette

  Fedt indlæg og Nice at I rent faktisk ser en forskel og åndehul efter så kort tid! Jeg vil høre om det er muligt at se budgettet? Eller måske bare et overslag over hvad i fx finder realistisk og bruge i måneden på mad. Jeg har vildt svært ved at finde en balance nemlig. Så måske hvad eksperter siger der er “normalt” for et par at bruge i måneden? 🙂

  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak! Budgettet drejer sig primært om de faste udgifter som bolig og forskring.
   Banken lægger desværre ikke et budget for mad, det tror jeg er meget individuelt. Nogle vil glædeligt bruge mange penge på mad, andre ser måske mere mad som en “nød” og at det skal være så billigt som muligt. Der ligger vi nok selv på en mellemvej, selvom vi stadig forsøger at spare hvor vi kan.
   På et tidspunkt, da jeg studerede og boede i bofællesskabet havde jeg et ret skrabet budget, og da kunne jeg lige få det til at lade sig gøre med ca. 1000 kr. om måneden på mad (for en person). Men det kræver også, at man gennemtænker sine madplaner, bruger billige råvarer som årstidens grøntsager osv. (kål især, hehe) og ikke snack-køber hele tiden. Det er især der, der går mange penge, uden at man opdager det, hvis man bare kører dankortet igennem. Det har jeg i hvert fald oplevet. Jeg gjorde det at jeg hævede 1000 kr. i starten af måneden, og så delte jeg pengene op i fire bunker. På den måde havde jeg et bedre overblik over de penge, jeg “måtte” bruge, når jeg stod i supermarkedet. Selvfølgelig var der nogle uger, hvor jeg brugte mere end de 250 kr, men så brugte jeg måske mindre ugen efter.
   Det er en træning det der med at handle budgetvenligt ind, kan jeg godt skrive under på. 😀 Det kan også virke ret tidskrævende med planlægningen, men det kan i hvert fald godt betale sig at handle stort ind én gang om ugen.

 3. Ida

  Der må gerne grines – jeg har faktisk en emergency opsparing kun til rejser, hvis jeg lige får lyst til en weekend i udlandet hæhæ!

  • Pernille B. Hansen

   Det er fandme en god idé! Det har jeg aldrig tænkt på, men det er jo virkelig smart med den mulighed!

 4. Ida

  Jeg har altid haft budget og en opsparing, så jeg føler ikke det har været hårdt at være studerende. Jeg har ikke haft det vilde overtræk, jeg synes egentlig at jeg har levet ret godt. Masser af tid, som jeg selv kan disponere over, og en billig husleje og et fleksibelt velbetalt studiejob har gjort det ret sweet 🙂

  • Pernille B. Hansen

   Fedt, Ida! Det er dejligt at høre. Min studietid i Aarhus var ret hård med en husleje på 4300 kr. og intet job. Så var der altså lidt mere luft i budgettet i Herning, haha. 😀

 5. Laura

  Jeg sidder meget godt økonomisk i det, men det er også kun fordi, jeg de sidste par år har haft en latterligt billig husleje og et godt job, hvor jeg indimellem får ekstraopgaver. Jeg er ret vild med at lægge budget og sætte penge ind på min opsparing, og det kommer mig til gode nu, hvor jeg er på udveksling og ikke behøver spare på oplevelserne. Det er jeg virkelig glad for! Derfor har jeg endnu ikke taget SU-lån i mine snart 3 år som studerende, men jeg vil ikke afvise at gøre det på et tidspunkt. Jeg synes, det er en god måde at få nogle penge til at gøre noget bestemt, som fx at tage kørekort eller tage på en rejse. Jeg tror ikke, jeg ville have det godt med bare at indlemme det i mit normale budget og ikke vide, hvad det reelt var gået til.
  Mit bedste råd må være at have en budgetkonto og en opsparingskonto. Og så sætte lidt ekstra over på budgetkontoen, så der er til uforudsete udgifter, som cykelreparation eller en tandlægeregning. Og hvis ens bank har en app, så er det en god idé at downloade den, så det er let at få et overblik over ens konti.

  • Pernille B. Hansen

   Det lyder til, at du har virkelig godt styr på din økonomi, Laura. Det er altså dejligt at have. 🙂 Jeg har desværre haft en latterlig dyr husleje efter jeg flyttede til Aarhus (det er et valg selvfølgelig, man kan bare flytte et andet sted hen), men det er grunden til, at jeg først har haft mulighed for at begynde at spare op igen efter jeg fik fuldtidsjob.

   Jeg er helt enig med budgetkontoen. Det er virkelig en redning at have en buffer til uforudsete regninger. 🙂