I sidste uge #98

Fredag på Food Festival | Køer, oste i massevis og Timm Vladimir

 photo food festival_IMG_5857.jpg photo food_festival_IMG_5869.jpg photo food_festival_IMG_5980.jpg photo food_festival_IMG_5894.jpg photo food_festival_IMG_5890.jpg

Selvom Food Festival nu er overstået for i år, så vil jeg stadig gerne vise billeder og fortælle om min fredag på Food Festival. Den var nemlig noget udover det sædvanlige! Jeg havde inviteret min veninde med, og vi startede med at gå rundt til de forskellige stande og se alt det forskellige, som festivalen havde at byde på. Heldigvis er vi begge to meget glade for ost, så at stå i lang kø til Arla Unika boden for at smage alle mulige oste på rad og række, det var vi ret enige om, at vi blev nødt til. Og de var godt nok også gode!

Vi fik set på søde kalve, små grise og endnu mindre kyllinger. En bod der overraskede mig meget positivt var Velfærdsdelikatesser. Her fortalte en meget engageret mand om det nye koncept, som Dyrenes Beskyttelse står bag, der vil fremme naturligt og alsidigt husdyrhold på mindre, økologiske foretagender. Jeg ved alt for lidt om det til at være belærende, men i det store hele lød det meget spændende! Og hvis det ellers er muligt at smage den gode dyrevelfærd i kødet, så er jeg i hvert fald ikke i tvivl om, at den gris vi fik smagsprøver på, har haft det godt. Det var noget af det saftigste og smagfulde grisekød jeg længe har smagt.

Det som vi dog havde ventet på hele dagen var, at vi skulle til middag hos Timm Vladimirs Folkekøkken. Med et glas vin i hånden gik vi ind i det store telt, og fandt to pladser tæt på kokkescenen ved et af de fire langborde. Vi ventede i spænding, og jeg havde allerede knipset flere billeder i smug af Timm Vladimir, der gik rundt på scenen og forberedte middagen sammen med hans kokke. Endelig blev vi budt velkommen, og lidt efter kom skålevis af store skalrejer på bordet med en lækker dip til. Heldigvis blev der også sat spande med vand på bordene, for det er ærlig talt ikke en spise, hvor ens manerer viser sig fra sin bedste side. Men det er netop det, som folkekøkkenet handler om. Lækker mad i høj kvalitet i low key omgivelser, hvor fællesskabet, den gode stemning og mad er i fokus. Efter rejerne fik vi vores hovedret med det møreste kød og alt imens at alkoholprocenten steg (hos os og vist også hos de fleste andre ved bordene – for stemningen var i hvert fald god) begyndte vi at snakke om det kommende late night cook of event, som skulle afholdes efter middagen. Vi var ærlig talt lidt skeptiske. 1 time hvor vi sidder og kigger på to, der laver mad? Hvor underholdende kan det lige være? Min veninde havde faktisk frygtet, at vi selv skulle op og lave mad på scenen foran alle mennesker (heldigvis ikke). Men hånden på hjertet, det var sindssygt underholdende og sjovt! Det var faktisk ligesom at sidde og se Masterchef, bare in real time og med professionelle kokke. Timm Vladimir havde nemlig hentet to kokke ind fra henholdsvis Molskroen og Hærværk, og på én time skulle de stå foran os og lave mindst to retter fra bunden med de råvarer, som de havde foran sig – heriblandt tre hemmelige råvarer, der skulle indgå i alle retter (dog ikke nødvendigvis alle tre råvarer i samme ret). Timm havde selvfølgelig været ude i Aarhus bugten, og med sig hjem havde han fanget krabber, en enkel hummer og tang til de to heldige kokke. Underholdsniveauet blev selvfølgelig lagt af den lettere satiriske fåmælte jyske attitude fra kokkene, at ham fra Hærværk havde taget sin egen rygemaskine med på cyklen (og i øvrigt ikke brød sig om tang) og at publikum hujede og klappede, når en ny ret var klar. Timen fløj afsted, og retterne gik endda på tur ved langbordene, så vi kunne få lov til at smage nogle af retterne. Hvis man nogen sinde støder på et lignende event, så vil jeg skynde mig afsted! Det bliver i hvert fald ikke min sidste gang, hvis jeg ellers selv kan bestemme.

Tusind tak til Food Festival for entrébilletter og billetter til Folkekøkkenet. 

 photo food_festival_IMG_5933.jpg photo food_festival_IMG_5901.jpg photo food_festival_IMG_5906.jpg photo food_festival_IMG_5965.jpg photo food_festival_IMG_5911.jpg photo food_festival_IMG_5960.jpg photo food_festival_IMG_5922.jpg photo food_festival_IMG_5972.jpg photo food_festival_IMG_5981.jpg photo food_festval_IMG_5999.jpg photo food_festival_6001.jpg photo food_festival_IMG_6040.jpg

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I sidste uge #98