I sidste uge #103

Status pt: en måned efter studiestart (vi skal flytte)

statuspt

Der er kommet et par spørgsmål omkring dette til spørgerunden, men jeg synes nu alligevel, at jeg vil komme med en lille update, der som sådan ikke tager udgangspunkt i spørgerunden. Der er nemlig nu gået over en måned siden, at jeg startede på Arkitektskolen. Men faktisk føler jeg, at der er gået endnu længere tid. I hvert fald har vi allerede været igennem og lært så meget nyt, at jeg har svært ved at begribe, at det bare var den første måned. På torsdag afslutter vi vores første forløb, projekt om man vil, og så har vi efterårsferie. Det har været et forløb, hvor vi har været igennem forskellige materialer, byggemetoder og teknisk tegning. Derudover er vi startet på vores tirsdagsrække, som er ugens faste forelæsning, der omhandler arkitekturhistorie. Kæmpe fan af det!

Generelt er jeg bare blevet virkelig glad efter at jeg er startet på Arkitektskolen. Sådan inderst inde og helt ned i maven. Når jeg kommer hjem, har jeg lyst til at læse endnu mere, og jeg sluger alt i tv-programmer, artikler, film og når jeg bare går rundt på gaden og kigger. Det eneste, der har været lidt svært at håndtere, er tiden. Jeg vil ALT! Studiet er et fuldtidsstudie, og når der så ovenikøbet kommer deltidsjob i Magasin, bloggen, træning og diverse events, så begynder det at løbe op. Og så har jeg ikke engang nævnt den tid, jeg også gerne vil bruge sammen med kæresten, venner og familie. Det er et puslespil, som jeg stadig ikke helt har løst. I sidste uge var det lige ved at briste over, da jeg havde tre dage i træk, hvor jeg først var hjemme senere end kl. 20. Jeg kunne ganske enkelt bare ikke overskue det. Heldigvis kunne jeg tydeligt mærke det på min krop. Så nu ved jeg, hvilke symptomer jeg skal være opmærksom på, så jeg husker at sige fra, inden det en dag måske ender helt galt. I virkeligheden er det jo også mine egne forventninger, der fylder mest, men det er også dem, der oftest er sværest at sige fra overfor.

I privatlivet er der også sket ret meget. Faktisk har september været lidt omtumlet følelsesmæssigt, hvilket jeg endelig vil fortælle om nu. Kæresten og jeg aftalte nemlig, at hvis jeg skulle starte med at studere, så skulle vi også finde et nyt sted at bo. Hvilket vi heldigvis har været meget enige om, selvom det ikke er en speciel sjov situation. For vi er jo sådan set rigtig glade for vores lejlighed og især området, vi bor i, men det er simpelthen for dyrt for os. Udover en (alt) for høj kvadratmeterpris, så stiger huslejen også hvert år. Da jeg kun har SU til knap halvdelen af min uddannelse, så bliver vi nødt til at finde et billigere sted at bo, hvis det skal kunne hænge sammen økonomisk. Det er the hard facts. En erkendelse, der godt kan være lidt hård for parforholdet. Overskuddet til hinanden bliver bare mindre, når der hænger sådan en sort sky over hovedet, for man bruger i forvejen meget energi på at bekymre sig. Så heldigvis, at vi fandt en løsning så hurtigt! Men det er jo selvfølgelig ikke spor nemt at finde et billigt sted at bo i Aarhus. Det er svært overhovedet at finde et sted at bo! Så hvad gør man så?

Til vores store held er jeg medlem af AarhusBolig (siden der samler alle boligforeninger i Aarhus) og har stået på venteliste i mere end 9 år. 9 år! Yes, det er værd at bide mærke i. Da vi aftalte, at det var på tide at finde en anden lejlighed, gik jeg derfor søge-amok og krydsede stort set alt af. Selv 1-værelseslejligheder i øst og vest. Så desperat kan man være. Som nogle af jer måske allerede selv har erfaret hos AarhusBolig, så kræver det virkelig mange år på ventelisten at få tilbudt en bolig, der stadig har postnummer i Aarhus. De 9 år på ventelisten har dog givet et godt skub fremad, og vi modtog flere tilbud om ugen, som vi kiggede igennem. Men i og med at jeg havde søgt alt, så var det ikke lige alle tilbud, der kunne løse vores boligproblem. Enten var huslejen nær den pris, vi giver for vores nuværende lejlighed, eller også var lejligheden lige lovlig lille til to mennesker. Vi var faktisk ude og kigge på en 1-værelselslejlighed, som vi med lidt kreativitet godt kunne have indrettet fornuftigt (den arkitektstuderende her var allerede begyndt at tegne i hovedet), men desværre fik vi den ikke. At få et tilbud om en lejlighed, er nemlig ikke ensbetydende med, at man også er den, der i sidste ende får boligen. For to uger siden var vi så ude og kigge på en lejlighed, der ligger i Aarhus V, og til vores store glæde fik vi tildelt boligen. Det var en kæmpe lettelse efter en måned, hvor den økonomiske situation har fyldt rigtig meget hos os.

Og nu er I sikkert meget nysgerrige efter, hvor vi skal bo? Jeg siger det som det er, og det er ikke det mest charmerende sted. Jeg joker lidt med, at vi skal ud og bo i ghettoen, men så tæt på Gellerup er det dog trods alt heller ikke (med alt respekt for dem der bor der). Men det er ca. ligeså langt væk fra centrum, bare lidt mere nord på. MEN, lejligheden er 20 kvadratmeter større end vores nuværende og vi slipper med 2000 kr. mindre. Det er altså værd at tage og føle på. Derudover er selve lejligheden faktisk rigtig fin, og vi får et kæmpe køkken, lukket altan og et badeværelse med badekar og de dejligste babyblå mormorklinker (helt seriøst, elsker de klinker!). Måske mest vigtigt er, at vi nu kommer ind i en boligforening. Når først vi har boet i boligforeningen i et år, så har vi nemlig optjent fortrinsret til alle andre boliger i boligforeningen. Så forhåbentlig bliver det på et tidspunkt muligt at finde noget der både er tættere på byen og måske endda endnu billigere. Så vi glæder os faktisk til at flytte! Det bliver uden tvivl lidt af en omvæltning, og måske skal vi også gøre en lidt større indsats for, at vennerne gider at komme og besøge os helt derude, haha! Men vi er meget enige om vores beslutning, heldigvis. Vi er nået til det punkt, hvor vi hellere vil bo længere ude af byen for så til gengæld at vi stadig har råd til fornøjelser. Ved at bo længere udenfor byen har vi råd til at spare sammen til at komme ud og rejse, og det betyder alligevel mere end at bo tæt på en 7-Eleven og et sted, der laver en god cappuccino. Og nåja, man kan vel altid glæde sig til at indrette på ny, ikke?

Photobucket

17 kommentarer

 • Caja

  Hvor mange boliger må man sige nej til pp Aarhus Bolig? Jeg har ledt lidt, men kan ikke finde det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du kan sige nej til alle de boliger, du vil. Det er nemlig ikke ligesom med fx ungdomsboliger, hvor du kun må sige nej til 3 (eller hvad det er), og så bliver man smidt af listen. Så man kan ligeså godt søge alle de boliger, man kan komme i nærheden af. Det gjorde vi i hvert fald. Og så kan man bare sige nej, hvis man finder ud af, at det alligevel ikke var noget. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Velkommen herud. Mine 7 år på venteliste og en fortrinsret til de der områder i ghetto-risiko gjorde at vi også endte i Aarhus V. I fuglekvarteret. Bevares bakke om ad botanisk et hård, men man vænnet sig til den. Vi tager dagligt. Og de 500 kr om måneden vi sparer + ingen skåvægge, et kælderrum og den lukkede altan gør der hele værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Velkommen til “The Hood” 🙂 Bor nu på 4. år i Aarhus V (tilflyttere fra Aalborg, i eget hus – det eneste sted indenfor Ringvejen vi havde råd til) og vi elsker det! Vi har de mest fantastiske naboer og glæder mig hver dag over de små multikulturelle møder man har i byrummet. Og som en anden skriver, byen bedste kebabrestaurant, Saray Kebab på Ryhavevej, lige om hjørnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak, Ditte! Jeg er sikker på, at vi nok skal blive virkelig glade for det. Men det er sjovt som så mange undrer sig, når man fortæller, at man skal flytte derud. Men det er jo nok fordi vi går fra Aarhus C til Aarhus V.
   Og det lader til, at I er flere, der anbefaler Saray, så det bliver vi jo nok nødt til at tjekke ud. 😉 Jeg er dog langt mere til falafler, så hvis I kan tippe om steder, der er gode til det, så lytter jeg også meget gerne. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Har desværre ikke fundet et godt falaffel-sted endnu – måske Bazar Vest? Hvis jeg ikke laver dem selv, plejer jeg at købe dem hos grønthandleren i Klostergade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Åh hvor det lyder som Trillegården eller Brozevænget! Jeg boede i Bispehaven i mange år og syntes at det var skide hyggeligt. Gode indkøbsmuligheder, busforbindelser og så er der Saray Kebab!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Det er ret tæt på Trillegården, ja. 🙂 Og rigtig dejligt at høre fra nogle, der bor i området. Vi begynder at glæde os rigtig meget. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor lækkert 😀 Heldige jer! God flytte og ikke mindst indretningslyst herfra.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor er jeg bare glad for det her indlæg Pernille!
  Jeg står i samme situation som dig, og jeg synes virkelig den økonomiske del af det er svært at overskue!

  Derudover så håber jeg virkelig, at du, når i engang er flyttet, vil vise hvordan jeres badeværelse bliver indrettet! Haha! Jeg bor nu på 4. år med baby blå/grønne fliser og jeg kan simpelthen ikke forene mig med dem, og aner ikke hvad jeg skal pynte badeværelset med af farver – synes ikke der er noget der passer til 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak, Mette!

   Hahaha, elsker at du bor med samme farve fliser! 😀 I min verden er der masser, der passer med, men det skal nok passe, at det bliver helt skørt, når jeg skal til at indrette. Jeg fandt noget i det nye h&m katalog, som jeg tænkte ville være flot til. Det er selvfølgelig ikke kommet online endnu, men det var sådan et bruseforhæng i mørkeblå/grønlige nuancer og med lilla/lyserøde blomster. Det er virkelig svært at forklare, når jeg ikke længere helt kan huske, hvordan det ser ud. Men nu må vi se.. vi har kun set lejligheden den ene gang, og vi overtager først 15/12, så der går lige lidt tid endnu. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line S

  Hej smukke Pernille! Du skriver du kun har SU til halvdelen af din uddannelse, men du kan jo søge om forlænget SU. Det gjorde jeg, og det var intet problem overhovedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tak for tippet, Line! Jeg troede faktisk kun, at man kunne forlænge sin SU med et år (med SU slut-lån), så det vil jeg da helt sikkert undersøge til den tid. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Forlænget SU? Hvordan? 😀 Jeg færdiggører en bachelor til sommer, men ønsker derefter at starte på en ny – jeg fik af SU-styrelsen at vide, at jeg i så fald har brugt de klip jeg må på bachelortrinnet (dog har jeg ét år ekstra, da jeg startede inden for to år efter gym) og at jeg så må tage resten som SU lån

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Måske der kan være forskel efter hvornår man har brugt sin SU (hvilken su-reform man er del af)? Altså jeg ved det ikke, det er bare et gæt. Selvom jeg er startet på en ny bachelor, så har jeg i hvert fald stadig resten af mine klip tilbage (og ikke kun et år). Så det undrer mig, at du har fået at vide, at du kun har SU til et år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ikke den bedste til at kommentere herinde. Men nu har jeg alligevel fulgt med i nogle år efterhånden, så nu skal det sgu være.
  Det er så spændende at følge med hos dig. Du virker som en skidesød person, og selvom vi slet ikke kender hinanden, så sidder jeg her i Odense, og krydser fingrer og håber, at alt går dig godt. Både med forhold, lejlighed og studie. Uden at lyde for stalkeragtig haha.
  Men i hvert fald – dejligt, at I har fundet noget andet og bedre for jer at bo i! Hav en skøn onsdag i morgen.
  Kh Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak fordi du skriver, Jeanette! Og tak for de søde tanker og fordi du har fulgt med så længe. Det varmer virkelig. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I sidste uge #103