3 nemme og lækre morgenmadsopskrifter

Tanker om at være deltidsblogger vs. fuldtidsblogger

img_7825

I mandags var en sorgens dag i blogland. Sådan tror jeg i hvert fald, at der var mange af os, der havde det. En af Danmarks skønneste, dejligste og unikke bloggere sagde stop. Gik på orlov på ubestemt tid. Det er selvfølgelig kære Rockpaperdresses jeg snakker om. Jeg kunne dedikere et helt indlæg til at hylde Cathrines fantastiske optimistiske stil og særlige kommunikations-og fortælleevner, men det er ikke det, som indlægget skal handle om (I kender hende jo, regner jeg med). For indlægget satte nemlig nogle tanker i gang hos mig, ellers faktisk satte Cathrine ord på nogle tanker, som jeg har gået med længe. Det med ikke at føle sig tilstrækkelig, når man kigger på hvor dedikerede andre bloggere er og hvor aktive de er med lange tekster og flere indlæg om dage. Jeg har virkelig følt mig bagud. Følt mig sat af.

Som Cathrine kan jeg ikke lade være med at sammenligne mig med fuldtidsbloggere, hvilket er lidt som at gnide salt i såret. For det giver ikke mening, jo! Det vil være som at sige, at det er for dårligt at en med et fuldtidsjob ikke kan skrive en bog ligeså hurtigt som en, der har dedikeret alt sin tid til det. Hvem ville også forvente det? Men den forventning har jeg hele tiden haft til mig selv, for jeg vil også gerne gøre det godt. Jeg vil gerne gøre det bedste. Men hvad er det bedste? Lige så længe jeg kan huske, har jeg stræbet efter at udgive noget hver dag. Det har ligesom været normen, især blandt modebloggere. Men hver gang, jeg ikke har nået det, så har jeg haft dårlig samvittighed. Fordi jeg ikke nåede det, jeg forventede af mig selv. Fordi jeg ikke nåede ligeså meget som alle de andre.

Cathrine valgte at sige fra, fordi hun ikke kunne leve op til sine egne ambitiøse forventninger og ikke følte, at hun havde mere at dele ud af. Jeg føler dog stadig, at jeg har mere at dele ud af, men jeg har brug for at ændre mine forventninger. Ikke nedjustere dem, blot ændre dem. Jeg har et liv, der fylder rigtig meget ved siden af bloggen, og det er også en værdi i sig selv. Jeg har ikke tid eller energi til at blogge hver dag, og det er også okay. Jeg er ikke fuldtidsblogger, og jeg har heller ikke lysten eller ambitionen om at være det. Forhåbentlig har jeg i stedet nogle andre tanker og noget inspiration, som jeg kan dele ud af. Men det kræver, at jeg giver slip på mine forventninger om, at jeg fx skal blogge hver dag. At jeg fjerner de forventninger der har givet mig dårlig samvittighed gang på gang. Jeg har derfor valgt at stoppe det faste mandagsindlæg. Fra at være et indlæg der var sjovt at lave, så er det blevet et indlæg, der stresser mig fordi jeg skal lave et hver mandag og jeg skal skrive noget i hvert fald bare halvsjovt. Ofte har jeg siddet ekstrem presset søndag aften eller mandag aften, hvor jeg nogle aftener reelt set ikke har haft tid til at blogge, og derfor har lavet det som en “sur tjans”, fordi jeg jo skulle lave det. Og så er det bare ikke hver uge, at jeg har oplevet så fandens meget, altså. Så ugens indlæggene kommer der ikke flere af, men måske de i stedet bliver erstattet af et på det seneste. Det er knap så tidsbestemt. Men det vil tiden vise. Nu handler det om at fjerne den dårlige energi og i stedet proppe masser af god energi i bloggen. Og så vil jeg egentlig gerne bare sige tak fordi I følger med. Især jer, der har fulgt med i mange år. Det er altså lidt vildt, egentlig! Og nu er det ikke fordi, at det her indlæg skal ses som en optakt til, at aktiviteten her på siden kommer til at dale til én gang om ugen. Jeg vil stadig gerne blogge så meget, som jeg kan og lyster. Men jeg har haft brug for at få de her tanker ned, så det måske hjælper mig til at holde fast i hvorfor jeg blogger – fordi jeg elsker det, og ikke fordi jeg skal leve op til en særlig norm eller standard. Måske der også sidder nogle andre “deltidsbloggere” derude, som har siddet med de samme tanker og som måske endda kan nikke genkendende til nogle af de her ting? Jeg håber i hvert fald, at I vil dele jeres tanker omkring det.

Jeg vil slutteligt skynde mig at indskyde at dette absolut ikke er en hetz imod fuldtidsbloggere, som gør et rigtig godt stykke arbejde. Jeg ønsker blot at huske mig selv (og andre) på at vi er forskellige, at det er okay og at vi ikke behøver at hige efter det samme.

Photobucket

28 kommentarer

 • Jeg sad sgu lige og googlede efter et af mine gamle indlæg, og så dukkede du lige op, søde! Ja, ja, jeg googlede mig selv! Men hvor var det bare et mega fint og tænksomt indlæg. Selv er jeg meget taknemmelig over ikke at have lukket bloggen i november. Hvem ved, tiderne skifter, ting ændrer sig, og på den måde er en blog jo en vidunderlig, variabel størrelse, som kun du og din energi skal bestemme over. Mere i nogle perioder, mindre i andre. Uden tvang, kun af lyst. Håber, du finder balancen og tak for de sødeste ord! KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg faldt lige over dit indlæg. Jeg har det bare præcis ligesom dig! Jeg har faktisk gået og overvejet hvorvidt jeg skulle stoppe bloggen, for jeg har det simpelthen så dårligt over ikke at kunne leve op til alle forventningerne. Jeg har dog også svært ved at give slip på bloggen, for jeg elsker jo faktisk at blogge – jeg er bare ikke så vild med presse. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg er glad for, at du gør dig de tanker – hvis du bare fortsatte i fuld fart, ville vi jo risikere at du en dag forsvandt fra blogland, og det ville være forfærdeligt! Selv deler jeg min blog med min veninde, og det er jeg rigtig glad for. Der er mindre pres på hver af os, end vi skulle klare det hele alene – og så er det også skønt at have en at vende et indlæg med, hvis man lige er lidt i tvivl.

  Jeg vil læse lige så trofast med, selvom dine indlæg bliver lidt færre – og jeg vil glæde mig over at vide, at hvert eneste indlæg er et du har haft lyst til at lave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget rammende ord. Flot. Godt.
  Jeg mærker præcis nu, hvor vigtigt det er, at vi som deltids/fritidsbloggere husker os selv på, hvorfor vi blogger og netop ikke lader os presses. Tak for det 💜👍💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak, Louise. Jeg er meget glad for at høre, at du kunne bruge indlægget. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt indlæg! Jeg går selv i 3.g og blogger /laver youtube videoer ved siden af, og det kan meget hurtigt blive meget stresset eller forventningerne meget høje. Så prøver så godt jeg kan, at have de “rigtige” forventninger til mig selv, så jeg stadig nyder at blogge, men også livet uden for bloggen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Det lyder som den helt rigtige indstilling, Laura! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TAK! Jeg selv har også måtte nedjustere min forventninger meget, og det har været lidt svært for mig at acceptere, at jeg ikke kan nå det hele. Så tak for at du sætter ord på og viser, at jeg ikke er den eneste med en tendens til at føle sig utilstrækkelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Selv tak for din kommentar, Nadia! Vi er sgu gode nok, jo. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg kan faktisk bedre lide at læse med hos jer deltids bloggere – synes ofte at jeres indlæg er mere spændende og jeg kan bedre mærke jer og jeres personlighed, end jeg kan i indlæggene fra fuldtids bloggene. Jeg er nok bare træt af at læse de samme sponsorerede indlæg på samtlige blogs. Så er jeg mere til din, og andre lidt mindre blogs, hvor der er plads til finurligheder. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak, Charlotte. Jeg er glad for, at du stadig har lyst til at læse med. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes virkelig, du mestrer det hele så godt.
  Klap dig selv på skulderen!! 🙂 jeg er en af dem, det har fulgt med i en del år efterhånden.

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak, Freja! Og mange gange klap på skulderen til dig også, for du klarer det altså også meget godt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hellere ét godt og gennemført indlæg end 3, som er skrevet halvhjertet,
  Nu er det ikke fordi jeg skal rakke ned på fuldtidsbloggere, for de fleste gør uden tvivl et suverænt job! Men- jeg synes dog også sommetider, at der kan være en tendens til, at nogle af de indlæg, der bliver skrevet er kedelige og virker til at de kun er skrevet, fordi de jo ‘skal udgive et-to indlæg om dagen’. Jeg klikker altid ind på disse indlæg, men opdager lyn hurtigt, at det ikke er noget, der fanger mig og så er jeg altså lige så hurtigt ude, som jeg kom ind. Så ja- selvfølgelig bliver jeg ærgerlig, hvis der går lidt tid i mellem, at du udgiver indlæg – men det er jo kun fordi jeg elsker at følge med! Så jeg bliver nu ved med at være her – og det er jeg ret så sikker på, at jeg ikke er alene om! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak for din kommentar, Maria! Det er dejligt at vide, at kvalitet betyder mere end kvantitet. Jeg vil i hvert fald glæde mig til fortsat at blogge. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinnefh

  Det skønt når i deler jeres tanker med os på den måde, og som de andre kommentarer istemmer jeg mig enig med de andre.

  Derudover vil jeg også tilføje at det faktisk også kan være stressende at skulle læse blogindlæg hver dag – ofte er det lettere at følge med hos deltidsbloggere, så I må ikke forsvinde!

  Endnu engang, tak for en dejlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tak for din kommentar, Stinne. Jeg havde faktisk ikke tænkt det på den måde, at man som læser sjældent når at tjekke blogs hver dag. Det gør jeg i hvert fald langt fra! Så det var rart lige at blive påmindet om det synspunkt også. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg synes faktisk også det er rart ar der er tid mellem indlæggene. Jeg følger 50-60 Bloggere og hvis jeg ikke lige får tjekket min bloglovin i et par dage, så er der næsten en stressfaktor at se er er 110 ulæste indlæg. Så tager jeg en hel del “mark as read”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det giver absolut mening det, du skriver! Det var nogle af de samme tanker, jeg selv sad med efter at have læst indlægget hos Cathrine. Ikke at Afterglobe kan mænge sig med de store blogs i DK, men det med forventninger, ambitioner og utilstrækkelighed. Jeg kan godt mærke, at studie fylder meget igen – altså på mig selv. Det er også ved at være et par år siden, jeg sidst har været “normal” studerende 🙂 Og det kræver altså, at der justeres på nogle andre parametre, for at give plads til den tid, studie rent faktisk kræver af mig.
  Du er sej, og jeg elsker at læse med herinde og vil fortsætte længe endnu!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Kære Laura. Rart at høre at jeg ikke var den eneste, der sad tilbage med de tanker.

   Og tusind tak! Det er fantastisk at læse med på jeres rejser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha ja de følelser kender jeg bestemt godt. Jeg gik fra fuldtidsstudie til dagpenge til 30/t om ugen nu. Og de transitioner har bestemt også givet mig nogle udfordringer. Fra ikke at have særlig meget tid, til at have masser tid, til igen at have mindre tid. Jeg har også haft den tanke, at ét indlæg om dagen skulle op. Og hver eneste dag det ikke er sket, har den dårlige samvittighed gnavet. Gnavet på de ture med hundene og kæresten i hånden jeg valgte først, gnavet på de bøger jeg hellere læste, gnavet på de ture jeg har taget hjem til min familie på Sjælland. Og det er faktisk først nu, med dit indlæg, at det går op for mig, at det selvfølgelig er helt okay ikke at udgive et indlæg hver. eneste. dag. når nu jeg rent faktisk har et job til daglig som er noget helt andet! Jeg har også bare følt et behov for at skulle leve op til de høje bloggernormer, der efterhånden er kommet. Men måske er det bare mig selv, der har opstillet nogle idealer i mit hoved, der slet ikke findes? Det var i hvert fald rart at læse dit indlæg. Og jeg hænger i øvrigt ved, også selvom der ikke kommer indlæg hver dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Det er lidt samme situation, jeg har haft, så jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor svært det har været!
   Det handler nemlig også om at prioritere livet ved siden af og ikke have dårlig samvittighed over, at man har lyst til at bruge søndagen på sofaen med kæresten eller en familietur eller hvad det måtte være. Det skal der altså være plads til, ellers tror jeg ikke, at vi er til at holde ud at være sammen med. Haha! Jeg kørte i hvert fald et ret stort soloshow, inden jeg mødte min kæreste, hvor bloggen fik alt min tid om aftenen. Men jeg er virkelig glad for, at jeg nu har lyst til at prioritere anderledes. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Det forstår jeg godt, bloggen skal jo gerne være en fornøjelse og ikke en stressfaktor! Jeg blogger – mest for min egen fornøjelse. Har gjort det i snart 9 år og har ganske få læsere – det er en een hyggeting men jeg kender til den dårligt samvittighed, når der går for længe mellem indlæggene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tak for din kommentar, Rebekka. Det er en rigtig god ting at holde fast i, at det er en hyggeting, så ikke den dårlige samvittighed tager over.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Fuldt forståeligt – og dejligt du bliver ved 🙂 Du er, ligesom Cathrine, én af mine yndlingsbloggere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Tusind tak, Amanda. Det er jeg rigtig glad for at høre. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg er så enig og har præcis samme følelse. Jeg får også lynhurtigt dårlig samvittighed hvis jeg ikke får blogget hver dag og jeg prøver virkelig at sige til mig selv, at kvalitet er bedre end kvantitet, men det er svært når man kan se at læserne kigger forbi bloggen og der så ikke er noget nyt. Men må også bare øve mig i at huske på, ligesom du skriver, at man ikke kan følge med de helt store når man har et fuldtids arbejde ved siden af. Rart at læse at du går med de samme tanker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille B. Hansen

   Jeg synes altså, at du klarer det virkelig godt, Ditte!
   I forhold til det med at man kan se, at læsere besøger siden, når man ikke har udgivet noget nyt, så behøver man måske ikke bekymre sig så meget om det, hvis man sammenholder det med det Stinne skriver. Nemlig at det også kan være stressende at følge blogs, der poster hver dag. Jeg får i hvert fald ikke tjekket de blogs, jeg læser, hver eneste dag. Så når jeg besøger dem kan det jo godt være på en dag, hvor de ikke har udgivet et nyt indlæg, men så har jeg måske ikke fået læst det fra dagen før eller endnu ældre indlæg i stedet. Så at der tjekker læsere ind på en dag, hvor man ikke har skrevet noget nyt, behøver ikke nødvendigvis at vise, at de er “kommet forgæves”. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 nemme og lækre morgenmadsopskrifter