Ny camojakke og om starten på ugen

Repost: Honningkagehjerter (det er nu, du skal i gang!)

 photo IMG_3108.jpg

Tro det eller ej, men hvis du skal nå at bage hjemmelavede honningkagehjerter i år, så er det nu, du skal i sving! Fordejen til skal nemlig stå i mindst en måned. Sidste år prøvede jeg for første gang at bage honningkagehjerter, og jeg synes egentlig, at det gik meget godt. Der var endda rigeligt med honningkagehjerter til helt ind i januar, haha! Jeg brugte Meyers opskrift, som jeg poster her igen. Jeg vil anbefale at man lige varmer honningen op, så dejen samler sig bedre. Det var et tip, jeg fik af en læser, så tak for det!

 photo IMG_3150.jpg

Del 1: 

Ingredienser til fordej (ca. 20 stk):
500 g honning. 500 g hvedemel.

Fremgangsmåde:
1. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål og kom det i en bøtte med låg på.
2. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med del 2.

 photo IMG_5075.jpg photo IMG_5088.jpg

Del 2: 

Ingredienser (ca. 20 styk):
1 kg honningkage fordej. 2-4 æggeblommer. 10 g potaske. 10 g hjortetaksalt. 5 g kanel. 5 g stødt ingefær. 5 g stødt nellike. Mindst 200 g chokolade til overtræk.

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Bland æggeblommer med potaske. Sørg for at der ikke er nogen klumper. Start med 2 æggeblommer og spæd først mere til, hvis du ikke kan få dejen til at hænge sammen.
3. Bland ægget med fordejen og tilsæt herefter hjortetaksalt og krydderier.
4. Rør dejen godt sammen i 6-8 minutter i hånden. Her kan dejen godt virke meget umedgørlig og lettere håbløs, men nu længere tid du ælter, nu mere smidig og sammenhængende bliver dejen til sidst. Hvis du slet ikke kan få den til at makke ret, så tilsæt her de to ekstra æggeblommer. Ælt evt. små portioner af dejen af gangen, så går det lettere. Gane & Gaffel har en rigtig fin step-for-step-billedserie, som forklarer processen rigtig fint.
5. Strø rigeligt mel på et bord og rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse. Skær den ud som hjerter med enten en hjerteudstikker eller en skabelon, du selv har lavet.
6. Pensl en bageplade med olie og drys med mel og sæt hjerterne på bagepladen. Bag i 8-10 min.
7. Kagerne er færdige, når du kan mærke på dem med en finger uden, at de falder sammen. Afkøl de færdige kager på en bagerist.
8. Efter bagning vil kagerne være hårde. De skal i en boks med et fugtigt klæde over og stilles i køleskabet i 3-4 dage. Herefter er de bløde og lækre. Det fugtige klæde er vigtigt for, at de ikke bliver tørre. Byt evt. lidt rundt på dem, hvis du opbevarer dem i længere tid, så de skiftevis får lige meget fugt.
9. Kagerne kan nu overtrækkes med chokolade, men overtræk kun dem, du skal bruge, så holder de sig bedre. Resten kan holde sig i køleskabet i minimum en måned uden at blive tørre.

 photo IMG_5135_2.jpg photo IMG_5507.jpg

Photobucket
   

4 kommentarer

 • Charlotte

  Mums honningkagehjerter! Vil lige tilføje at når fordejen laves så varmer man honningen op så den bliver flydende og dermed får fordejen konsistens som en småkagedej ogbliver sammenhængende. Sådan stod der i hvert fald i alle opskrifter jeg læste sidste år hvor jeg skulle bage honningkagehjerter for første gang? :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er nemlig også lige præcis det, som jeg har skrevet i forteksten! ;D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Men det kan da være, at jeg skal tilføje det i opskriften, så ikke der er andre, der også overser det. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor ser det altså lækkert ud 🙂
  Hvis jeg får tid til det, kunne det være jeg skulle komme i sving. Elsker honninghjerter 🙂
  Håber du får en skøn weeknd.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny camojakke og om starten på ugen